Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προσλήψεις από ΜΚΟ

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Σαράντα πέντε χιλιάδες προσλήψεις γίνονται δια μέσου των διαβοήτων ΜΚΟ, οι οποίες θα αμειφθούν για τον κόπο τους!
Πρόκειται για αυτοκατάργηση της κρατικής αρμοδιότητας στον τομέα της εργασίας των Ελλήνων, η οποία μάλιστα προστατεύεται, ως δικαίωμα, και από το ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 22 ορίζει: «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών...».
Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 το Κράτος θέσπισε, στα πλαίσια του Υπουργείου Εργασίας, τα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας με σκοπό την παρέμβασή τους στην αγορά εργασίας, ανάλογα με τα προσόντα και τις ανάγκες.
Τα Γραφεία λειτούργησαν με φορέα τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που ήταν Δημοσίου δικαίου.
Το μεταπολεμικό αστικό κράτος έδειχνε ουσιαστικό πρακτικό ενδιαφέρον για την απασχόληση, ενώ το σημερινό «σοσιαλιστικό» και το «φιλελεύθερο ριζοσπαστικό» δημιούργησε στρατιές ανέργων και ενέταξε  αυτό το ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα στην αρμοδιότητα των ΜΚΟ εναντίον των οποίων τόσα και τόσα καταμαρτυρούνται. Φαυλότητες!
Πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι αυτές οι χιλιάδες προσλήψεις γίνονται μέσα στην πυρακτωμένη προεκλογική περίοδο και αυτό σημαίνει πολλά!
Μια ζωή στην Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών το δικαίωμα στην εργασία μετατρέπεται σε πρόστυχο εμπόρευμα συναλλαγής κομματικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: