Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το αναπόφευκτο πολιτικό ναυάγιο του κ. Γ. Καρατζαφέρη

Ο  πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Πριν ασχοληθώ για τελευταία φορά με τον εν λόγω πολιτικό αρχηγό –αφού εξάλλου δεν θα βρίσκεται στη Βουλή- θεωρώ χρήσιμο να παραθέσω τούτες τις ορθές κοινωνιολογικές σκέψεις του Προέδρου των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν (1861-1865), ο οποίος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξαπατήσεις των πολιτικών, είπε: «Μπορείς να εξαπατήσεις λίγο κόσμο για πολύ καιρό. Μπορείς να εξαπατήσεις πολύ κόσμο για λίγο καιρό. Δεν μπορείς όμως  να εξαπατήσεις όλο τον κόσμο για όλο τον καιρό» (βλ. Παν. Μαυραγάνη: «Τι είπαν οι μεγάλο»", τόμ. Α΄, Αθήνα 1990, σελ. 116).
Σ’ αυτό τον αδυσώπητο κοινωνιολογικό νόμο υπέκυψε και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ, ο αρχηγός του οποίου προσπάθησε απεγνωσμένα ν’ αποφύγει το πολιτικό Βατερλό.
Στις απεγνωσμένες αυτές προσπάθειές του –και πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου- ξαναπήρε υπομάσχαλα όχι μόνο την «ανατροπή» που είχε εγκαταλείψει αλλά και τη σημαία της επανάστασης!
Έτσι, από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ της 3ης Μαρτίου μας είπε: «Έχουμε αποθέματα για επανάσταση», επικαλούμενος και γνωστούς στίχους του εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή.
Ήταν τότε που οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν να κατρακυλά, μετά από τις τόσες και τόσες πολιτικές παλιμβουλίες και κωλοτούμπες, γεγονός το οποίο τον οδήγησε να φορέσει όχι μόνο την πανοπλία του επαναστάτη αλλά και του κοινωνικού ρόλου του ελεήμονος.
Έτσι, στα πλαίσια αυτά, και με το μάτι και τ’ αυτιά στραμένα στην κάλπη, προέβη στο άνοιγμα «κοινωνικού παντοπωλείου» στο κόμμα. Με τηλεοπτικές εκκλήσεις και φανφάρες ανθρωπισμού, ο αρχηγός  καλούσε τους πεινασμένους να πάνε να πάρουν δωρεάν παπούτσια, ρούχα και λάδι, το οποίο προσδιόρισε και ποσοτικά. Έκανε λόγο για διακόσιους τενεκέδες (ΤΗΛΕΑΣΤΥ, 7/3/2012). Εδώ πια η πολιτική υποκρισία και η πολιτική εξαπάτηση ξεπερνά κάθε λογικό όριο. Αφού με την ψήφιση του Α’ εθνοκτόνου Μνημονίου έστρωσε το χαλί για την θριαμβευτική είσοδο του ΔΝΤ στην δύσμοιρη πατρίδα και αφού με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Τραπεζίτη τράβηξε το σχοινί στο λαιμό του πεινασμένου λαού, προσπάθησε να τον ξανααπατήσει δίνοντάς του παπούτσια και λάδι για λίγες προεκλογικές ημέρες!
Τραυματισμός σοβαρός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για την οποία ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε είπε ότι αυτή: «Ισούται με το μεγαλείο των θεών».



Δεν υπάρχουν σχόλια: