Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γεώργιος Τερτσέτης και δάνεια!

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


«Οι μεταγενέστεροι θα θερίσουν τον καρπόν των κακών μέτρων, θα πληρώσουν και τα κακώς εξοδευμένα δάνεια».
Αυτά τα σοφά και διεισδυτικά λόγια έλεγε ο εθνικός μας δικαστής εκεί γύρω στα 1850, απευθυνόμενος στους νέους της εποχής του.
Πρόκειται για κοινωνικοπολιτικές διαπιστώσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν το λεγόμενο ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Όλες τις ρεμούλες και όλες τις αστοχίες και όλες τις βλακείες των τότε κυβερνώντων τις πλήρωσαν πολύ ακριβά οι μεταγενέστερες γενεές που έφθασαν έως τη δική μας γενιά.
Πρόκειται για μια χυδαία πολιτική και ατομική συμπεριφορά, η οποία υποθηκεύει τη ζωή των ζώντων γενεών και αυτών που έρχονται.
Πρόκειται για μία κοινωνιοκτόνο και εθνοκτόνο πολιτική πρακτική η οποία, εντελώς μακιαβελικά, αναγορεύει το πολιτικό παρόν των κυβερνώντων σε συμφέρον τους έθνους και του λαού.
Πρόκειται για μια πολιτική απάτη μεγάλης ολκής, η οποία κάποτε θα πρέπει να οδηγήσει τους απατεώνες στο εδώλιο της ιστορίας. Αυτή την πρόστυχη πολιτική – ζω εγώ, κυβερνώ, καλοπερνώ και πεθαίνουν οι άλλοι –είχε απορρίψει ο εθνομάρτυρας Ρήγας Βελεστινλής.
Συγκεκριμένα, στα «Δίκαια του ανθρώπου», και στο άρθρο 28 όριζε τα εξής: «Μιας γενεάς πρόσωπα δεν μπορούν να καθυποτάξουν εις τους νόμους των τα πρόσωπα, όπου θέλουν γεννηθή κατόπιν τους» (βλ. Απ. Δασκαλάκη: «Το πολίτευμα της ελληνικής δημοκρατίας του Ρήγα Βελεστινλή», Αθήναι, 1962, σελ. 84).
Όμως, οι ουτιδανοί εξουσιαστές μας αυτών των χρόνων της κατάπτωσης, καθυπόταξαν τον «κυρίαρχο» λαό του παρόντος και τις επερχόμενες γενιές Ελλήνων, τις οποίες υποθήκευσαν με δάνεια.
Τούτη την ώρα, κάθε Έλληνας που γεννιέται χρωστά 36.000 ευρώ. Τόσο στοιχίζουν οι βίλες τους, οι πισίνες τους και οι offshore εταιρείες τους.
Πρόκειται για μια χυδαία πολιτική εξουσία, η οποία καταχρέωσε και τις μέλλουσες γενιές, γεγονός το οποίο –παράλληλα σχεδόν με το Ρήγα- καταδίκαζε και ο Γερμανός  φιλόσοφος Ε. Καντ, γράφοντας: «Μία γενιά δεν επιτρέπεται να κληροδοτήσει στις επόμενες περισσότερες αμετάκλητες δεσμεύσεις απ΄ όσες βρήκε η ίδια» (αναφέρεται από τον MSchmidt: «Θεωρίες της δημοκρατίας» εκδ. «Σαβάλλας», Αθήνα 2000 σελ 321).
Όμως τίποτα δεν λογαριάζουν οι πολιτικές ληστοσυμμορίες, αφού κανένας τους δεν στήθηκε στο Γουδί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: