Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αναζητείται…ενότητα!

Παραιτήθηκαν από την αντιπροεδρία της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» οι τουρκόφρονες Ιλχάν Αχμέτ και Τσετίν Μάντατζη, μετά τη γνωστή πια κόντρα τους με τον ψευδομουφτή Μέτε…
Ίσως να θυμάστε ότι σε παλαιότερα δημοσιεύματά μας στο «Προξενείο-Στοπ» κάναμε λόγο για κάποιες εσωτερικές έριδες που υπάρχουν στην ομάδα των τουρκοφρόνων της Θράκης (τις οποίες μάλιστα πάρα πολλές φορές έχει στηλιτεύσει ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, κάνοντας δημόσιες εκκλήσεις για ενότητα και ομοψυχία). Μέσα στο πλαίσιο αυτό ήταν και το δημοσίευμα σχετικά με την αντιπαράθεση των πρώην βουλευτών Ιλχάν Αχμέτ και Τσετίν Μάντατζη με τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε (Καυγάς για τις…καρέκλες ανάμεσα στους τουρκόφρονες της Θράκης!). Αυτή λοιπόν η αντιπαράθεση φαίνεται πως ουδόλως εκτονώθηκε κάπου εκεί, αφού πριν από λίγες μέρες οι δυο τους παραιτήθηκαν από τα αξιώματα που κατείχαν ως αντιπροέδρων της λεγόμενης«Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (του άτυπου δηλαδή διοικητικού συμβουλίου της τουρκόψυχης μερίδας της μειονότητας, το οποίο φυσικά στην πραγματικότητα διορίζεται απευθείας από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής).
Η παραίτηση έγινε με κοινή επιστολή που εστάλη στις 13/9/2013 προς τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής (και ψευδομουφτή Κομοτηνής) Ιμπραήμ Σερήφ (στην 1η φωτογραφία τον βλέπετε στο κέντρο, ανάμεσα στους δύο λεγάμενους), δημοσιεύθηκε 3 μέρες αργότερα στην «Τρακιανίν Σεσί» του Ντεντέ (απ’ όπου και η 2η φωτογραφία) και σας την παρουσιάζουμε αμέσως (σε μετάφραση από το ιστολόγιο tourkikanea.gr):
«Είναι γνωστό στην κοινή γνώμη πως την τελευταία περίοδο λόγω κάποιων παρεξηγήσεων και διαφορών, υπήρξε
αναταραχή και ανησυχία στην Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι ένας εκλεκτός φορέας που ασκείσημαντική λειτουργία στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της μειονότητας μας, αποτελεί το ανώτερο όργανο διαβούλευσης της μειονότητας μας και δεν πρέπει να ζημιώνεται από προσωπικές διαφωνίες.
Στο παρελθόν πολλές φορές με δηλώσεις και πράξεις μας, έχουμε τονίσει πως όπως για κάθε μέλος της μειονότητας, έτσι και για εμάς, οι πραγματικοί θρησκευτικοί ηγέτες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι οι εκλεγμένοι στα ιερά μας τζαμιά και με την ελεύθερη βούληση της μειονότητας μας, μουφτήδες. Αφού επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά αυτή την αλήθεια, ανακοινώνουμε με σεβασμό προς την μειονοτική κοινή γνώμη, πως για την ανάπτυξη της ενότητας και ομοψυχίας της μειονότητας και για να μην αποσπάται η προσοχή της μειονότητας με στείρες διαφωνίες, δηλώνουμε πως παραιτούμαστε από τα καθήκοντα των αντιπροέδρων της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και ότι πλέον θα μετάσχουμε με την ιδιότητα του μέλους». (Δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ – πρώην βουλευτής –  και Δρ. Τσετίν Μάντατζη – πρώην βουλευτής)
Πέραν των άλλων πάντως που θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς, αξίζει σίγουρα να προσέξουμε και την κατακλείδα, το ότι δηλαδή οι δύο πολιτευτές ΔΕΝ παραιτήθηκαν και από μέλη της τουρκο-Συμβουλευτικής, αλλά μόνο από τα συγκεκριμένα αξιώματα. Έχει την αξία του αυτό, διότι δείχνει πως προφανώς μεν δεν «καλύφθηκαν» από το αφεντικό στο θέμα του…ξεκατινιάσματός τους με τον αρχιπράκτορα Μέτε (όθεν και συνεχίζουν να το «παίζουνε» θιγμένοι), από την άλλη όμως εξίσου προφανώς ΔΕΝ κόβουν και τις γέφυρες. Διόλου παράξενο βέβαια! Με τέτοια κρίση άλλωστε πού να ψάχνεις τώρα για νέο εργοδότη…

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: