Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Οι συλλήψεις για υπόθεση ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και ένας “αστυνομικός” και ο εντοπισμός ποσότητας ρεκόρ, καθώς και η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μουσταφά Ακιντζί, η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Φαζίλ Κιουτσιούκ απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου. Γίνεται επίσης αναφορά στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, την κηδεία ενός γνωστού Τ/κ μουσικού και τις εργασίες κατασκευής ενός μεγάλου τζαμιού στη Μια Μηλιά.
Η εφημερίδα “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ιδού η πραγματική δημοσκόπηση”, αναφέρεται στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου για τις “προεδρικές” εκλογές, Μουσταφά Ακιντζί προχθές βράδυ και δημοσιεύει φωτογραφία από την κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του “πανεπιστημίου” Εγγύς Ανατολή. Αλλού γράφει για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος με απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” χθες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι συνελήφθησαν πέντε άτομα για υπόθεση ναρκωτικών, ο ένας εκ των οποίων είναι “αστυνομικός”.
Με τίτλο “Αυτή η αγάπη δεν τελειώνει”, η εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) αναφέρεται και σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης για την 31η επέτειο του θανάτου του Φαζίλ Κιουτσιούκ ο οποίος ήταν και ιδρυτής της εφημερίδας. Αλλού γράφει ότι ήρθε η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος που όλοι περίμεναν για μήνες και θα φτάσει το 36%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στην εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών και την κατάσχεση ποσότητας 3.800 γραμμαρίων αξίας 250.000 ΤΛ (περίπου 83.000 ευρώ).
Η εφημερίδα “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Και η αστυνομία μέσα στη δουλειά”, αναφέρεται στις συλλήψεις για την εμπορία ναρκωτικών και γράφει ότι η επιχείρηση ήταν κινηματογραφική και στήθηκε μετά από πληροφορία που δόθηκε στην “αστυνομική διεύθυνση” Αμμοχώστου. Αλλού αναφέρει ότι στις εργασίες για την κατασκευή τζαμιού στην Μια Μηλιά δεν λαμβάνονται καθόλου μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι ήδη υπήρξε ένα εργατικό δυστύχημα στα κατεχόμενα από την αρχή του χρόνου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το ΣΑ γίνεται αναφορά στην “απομόνωση” των Τ/κ.
Η εφημερίδα «Κίπρις», με τίτλο “Θα πρέπει να αρθεί η απομόνωση”, γράφει ότι ο ΓΓ
του ΟΗΕ στην εξαμηνιαία έκθεση του για την Κύπρο αναφέρει ότι πρέπει να αρθούν τα εμπόδια και οι περιορισμοί για την οικονομική ανάπτυξη της τ/κ κοινότητας και να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στο νησί. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος δήλωσε “ας ζήσουμε ως περήφανοι άνθρωποι” και δημοσιεύει φωτογραφία αγκαλιά με μια ηλικιωμένη γυναίκα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ποσότητα του ναρκωτικού “μπονζάι” που βρέθηκε στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου κατά την επιχείρηση της “υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών” είναι ρεκόρ και γι’ αυτό συνελήφθησαν πέντε άτομα.
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα Τάξη), με τίτλο “Ανάσα πήρε ο ηλεκτρισμός”, αναφέρεται στην απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” και των λειτουργών της “αρχής ηλεκτρισμού” για μείωση της τάξης του 36% της τιμής του ηλεκτρισμού. Αλλού γράφει ότι σε δηλώσεις του ο “υπουργός” εσωτερικών Τεμπερουκέν Ουλουτσάϊ αναφερόμενος στην πρόταση “νόμου” για την υπηκοότητα είπε ότι συνεχίζεται η συζήτηση, ενώ έδωσε κάποια στοιχεία για το προσχέδιο “νόμου”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κηδεία του Τ/κ μουσικού Γκιουρσέλ Γκιουνκόρ, ο οποίος πέθανε λόγω ρήξης αορτής, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο τμήμα πρώτων βοηθειών νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία.
- See more at: http://ikypros.com/?p=75173#sthash.2DEu4m89.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: