Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

«Οι δικαστές σας δεν είναι πια ανυπόληπτοι»

Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)

(Συνέντευξη της επικεφαλής του «Δικτύου καταπολεμήσεως της Διαφθοράς» στην Ε.Ε. Ε. Ζολί) (το «Βήμα», της 7-12, σελ. Α36).
Τι σημαίνει αυτή η διαπίστωση; Δεν σημαίνει ότι οι εν Ελλάδι δικαστές άρχισαν να κάνουν αυτό που ΔΕΝ έκαναν σαράντα χρόνια;Δηλαδή αρχίζουν ν’ αποκτούν τη χαμένη υπόληψή τους. Πόσο χρόνια αγωνίζομαι να τους σηκώσω όρθιους!
Οι πάντες, σχεδόν, τους χάιδευαν. Πολιτικάντηδες και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια (βλ. π.χ. τα σχετικά κείμενά μου: «ποιος δικαστής θα τολμήσει το εθνικό απόστημα να καθαρίσει;» («Πολιτικά Θέματα», της 16 Ιουνίου 1995 – «Ελλάδα: Η χώρα της ανομίας» στα «Π.Θ.» της 22 Ιουνίου 2006 – «Η «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης», στα «Π.Θ.» της 6 Ιουνίου 2003 – «Η Δικαιοσύνη, τα «Νέα» και ο κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου», στα «Π.Θ.»), της 4 Ιουλίου 2003 κ.λπ.).
Πόσες φορές δεν πρότεινα να εισάγουμε δύο πούλμαν εισαγγελείς από την Ιταλία τύπου Ντι Πιέτρο.
Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο μου:
«Δικαιοσύνη και διαφθορά» επανερχόμουν στο θέμα γράφοντας: «Επαναφέρω την πρόταση να εισάγει η Ελλάδα μερικά πούλμαν εισαγγελέων τύπου, Ντι Πιέτρο – του γνωστού Ιταλού δικαστικού, που άφησε εποχή καθαρίζοντας την κόπρο των διεφθαρμένων πολιτικών, αφού οι εν Ελλάδι εισαγγελείς ή δεν επαρκούν ή δεν τολμούν κάτι ανάλογο» (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 8-2-2002 και 31-1-2003).
Σιωπή, σιωπή, από παντού. Οι πάντες γονατιστοί στην προέλαση των διεφθαρμένων πολιτικάντηδων που μας έφεραν εδώ που είμαστε.
Τώρα είναι αργά, πολύ αργά.
Η καταστροφή επήλθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: