Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ BTTDD ΣΤΗΝ ΚΕΣΑΝΗ ΣΤΙΣ 10/1/2015

Μουσταφάογλου : Η Ελλάδα δεν καταβάλλει προσπάθεια για την επίλυση των θεμάτων
1
………………..
Ο Μουσταφάογλου ανέφερε πως ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης ιδρύθηκε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Δυτικοθρακιωτών που ζούνε στην Τουρκία, αλλά και στα πλαίσια του αγώνα Δυτικής Θράκης και της συνθήκης της Λωζάννης, τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο Μουσταφάογλου ανέφερε : ¨Από το 1946 ο σύλλογος μας προσπαθεί με όλη του τη δύναμη. Κρατήσαμε σε πρώτο πλάνο τα θέματα της δυτικής Θράκης. Δεν αποδεχόμαστε την εκ μέρους της Ελλάδας παρεμπόδιση των κοινωνικών, οικονομικών, νομικών και θρησκευτικών ελευθεριών μας που υπάρχουν στην  συνθήκη της Λωζάννης. Παρά το ανοιξιάτικο περιβάλλον μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η Ελλάδα δεν προσπαθεί όσο η Τουρκία για την επίλυση των θεμάτων. Προσδοκούμε η ίδια προσπάθεια να γίνει και από την Ελλάδα. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα δεν βλέπει την κοινότητα δυτικής Θράκης σαν πολίτες της αλλά επιδιώκει να διαβρώσει τα κερδημένα δικαιώματα της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης και εφαρμόζει μια κρυφή πολιτική αφομοίωσης.
Φαίκογλου : Λέγοντας πως δεν υπάρχουν θέματα, εμάς μας ρωτήσατε ;
Μετά από τον Τανέρ Μουσταφάογλου μίλησε ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Φαίκογλου. Ανέφερε πως πρέπει να γίνουν συγκεντρώσεις διαβούλευσης για την επίλυση των θεμάτων των Τούρκων που ζούνε στην δυτική Θράκη και είπε : ¨ Αυτοί που εκπροσωπούν την μειονότητα πως υπηρετούν την μειονότητα ; Υπάρχουν προσδοκίες από την Τουρκία ; Δεν υπάρχει κάποιος που να το ξέρει αυτό.
………………….
Τα προβλήματα μας είναι πολλά. Το λιμάνι στο οποίο θα καταφύγουμε είναι η
Τουρκία, δηλαδή η μητέρα πατρίδα μας.  Από τους Δυτικοθρακιώτες που ήρθαν εδώ κανένας δεν στράφηκε κατά της Τουρκίας. Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στο έθνος μας. Αλλά το να βάζει η μητέρα πατρίδα μου στην 90χρονη μάνα μου 500 λίρες και απαγόρευση εισόδου για 5 χρόνια στην Τουρκία, την ίδια ώρα που αγκαλιάζει Άραβες και Σύριους, είναι κάτι που με ντροπιάζει. Πηγαίνεις εδώ να ζητήσεις δουλειά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν σου επιτρέπεται. Την ώρα δηλαδή που εσύ αγκαλιάζεις εκατοντάδες χιλιάδες Άραβες, εμένα με εξαιρείς από την φιλοξενία στην Τουρκική Δημοκρατία. Όταν λέγατε πως δεν υπάρχουν θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εμάς μας ρωτήσατε ; Δεν υπάρχει ανοιξιάτικος άνεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας¨.
………………
Medyakesan  12/1/2015
Σχ : Ο Τανέρ Μουσταφάογλου είναι ο Γενικός Πρόεδρος του BTTDD και ο Φαίκογλου είναι πα΄λιός βουλευτής ΠΑΣΟΚ και αργότερα συνεργάτης του Σαδίκ.

http://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: