Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ο νομπελίστας Γ. Σεφέρης και η συμπεριφορά της Ελλάδος και των Ελλήνων απέναντί του.

Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)

Ακούω σήμερα στο ραδιόφωνο του «Α 989» ένα αφιέρωμα στην επέτειο (10 Δεκεμβρίου 1963) της απονομής του Βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας στον Σεφέρη. Να, λοιπόν, πως τον υποδέχθηκε η Ελλάδα και οι Έλληνες όταν έφθασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Γράφει «Το Βήμα»: «τον υποδέχθηκαν μόνο δύο συγγενείς» (βλ. φ. της 26-10-2003, σελ. Α42). Είχα ακούσει ένα ηχητικό του νομπελίστα στο ραδιόφωνο του Σκάϊ, στις 18 Οκτωβρίου 2003, στο οποίο ο νομπελίστας έλεγε: «Ευριπίδης ο Αθηναίος προσπάθησε να τρυπήσει το δίχτυ και τον φάγανε τα σκυλιά». Με αφορμή αυτό το στίχο έγραψα ένα άρθρο που είχε ως τίτλο: «Η μοίρα των πρωτοπόρων» («Πολιτικά Θέματα» της 28-11-2003). Έγραφα τότε γι’ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά Κράτους και Ελλήνων στην υποδοχή του: «Θα προβληματιστούμε, όταν οι μαϊμουδίζοντες πολιτικοί αρχηγοί επιλέγουν για βουλευτές τους «αστέρες» της μπάλας, του άσματος και της άρσης βαρών;
Θα μας προβληματίσει, όταν στο αεροδρόμιο υποδέχονται τους «ήρωες» ποδοσφαιριστές χιλιάδες μαϊμουδίζοντες οπαδοί; Όλα τα μηνύματα, όλες οι ενδείξεις και όλες οι αποδείξεις μαρτυρούν ότι η Ελληνική κοινωνία είναι πολύ άρρωστη. Όλα δείχνουν και όλα μαρτυρούν ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι εκφυλισμένο».
Αυτή είναι η Ελλάδα και οι «υπερήφανοι» Έλληνες, που συρρέουν στο αεροδρόμιο να υποδεχθούν και να ηρωποιήσουν κάποια τραγουδίστρια της Ευρωβίζιον!
Τώρα ήρθε η ώρα του ανασκολοπισμού μας από την Τρόϊκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: