Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Σκόπια: Μετονομασία πολιτιστικού κέντρου σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών»


Επισημάνσεις του  Vladislav Perunović για το Βαλκανικό Περισκόπιο


Ένα μνημειώδες και πλούσιο αρχιτεκτονικά έργο στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων  μετονομάζεται σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών».


Όπως φαίνεται, οι ‘φίλοι’ χρησιμοποιούν την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και κάνουν ήσυχα, μια ακόμη χειρονομία «καλής θέλησης».

Πρόκειται, όπως φαίνεται και στο δημοσίευμα του ‘Plus Info’ ότι το «Παγκόσμιο Μέγαρο» με την ξεχωριστή του καλλιτεχνική δομή μετονομάζεται, ήδη από τις 8 Ιανουαρίου σε «Συνεδριακό Κέντρο «Αλέξανδρος ο Μακεδών».

 Η αίθουσα, αυτή, διαμορφωμένη για συναυλίες και θέατρο, σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Στόγιαν Παβλέφσκι και Ιβάν Σιμεόνοφ,  από την «Στόιν Ντιζάιν» και περιέχει μια μεγάλη αίθουσα 2.500 έως 3.000 θέσεων και  μια μικρή των 300 θέσεων, καθώς και χώρους για τις διοικητικές υπηρεσίες.

Το Παγκόσμιο Μέγαρο είναι μια πολιτιστική δομή που κοσμεί την πόλη των Σκοπίων και στην ανέγερσή του συνέβαλαν οικονομικά 20 χώρες, μετά το μεγάλο σεισμό του 1963.  Η δομή  έλαβε την ονομασία «Παγκόσμιο Μέγαρο»  προς τιμή των κρατών που το χρηματοδότησαν, που η σημερινή κυβέρνηση αλλάζει σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών».


http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: