Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

— Ασχολείται κανείς στο υπουργείο... εξωφρενικών με τη μειονοτική εκπαίδευση στη Βόρειο Ήπειρο; Οι ελλείψεις και η εγκατάλειψη είναι τραγικές και πρόκειται περί εγκληματικής αδιαφορίας, εάν δεν είναι απλώς ένα ακόμη βήμα στην πορεία πλήρους αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
— Ο φον Δημήτριος Α΄ κομπάζει για τις αυστριακές καταβολές του (σ.σ.: τις κυπριακές καταβολές του καλύτερα ας τις ξεχάσουμε, παρά το γεγονός ότι δεν πιστεύουμε στην οικογενειακή ευθύνη και φυσικά και δεν είναι κάποιος υπεύθυνος για την ιδιότητα του πατρός του), αλλά γιατί δεν ρωτά τη γνώμη της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Μαρίας Φεκτέρ; Η κ. Φεκτέρ προειδοποίησε για τον κίνδυνο κυριαρχίας της Τουρκίας στην ισλαμική θρησκευτική κοινότητα που ζει στη χώρα και εξήγησε τον κίνδυνο που αποτελεί για την Αυστρία το γεγονός ότι οι ιμάμηδες διορίζονται από το τουρκικό κράτος. Αλλά όταν λένε τέτοια οι Αυστριακοί είναι ρατσιστές, σε όλα τα άλλα είναι καλοί…
— Μα ο λαλίστατος τέως ΑΝΥΠΕΞ και νυν υπουργός Εξωτερικών δεν βρήκε μία κουβέντα να πει για το casus belli που κατάμουτρα του πέταξε ο «φίλος» Αχμέτ Νταβούτογλου; Το γεγονός και μόνο ότι ο κ. Νταβούτογλου επανέφερε το casus belli λίγο πριν συναντηθεί με τον Δ. Δρούτσα, ο οποίος όμως αρκέσθηκε να μιλήσει για τα καλά της προσέγγισης, το καλό μπάσκετ που έπαιξαν οι εθνικές ομάδες των δύο χωρών, ενώ τόσες ημέρες μετά ο ίδιος δεν ασχολήθηκε με το θέμα, είναι προβληματικό. Τον Γρ. Δελαβέκουρα δεν θα τον γράψει η Ιστορία να εξηγεί ότι είναι κακό το casus belli. Εκείνη την ημέρα το διπλωματικό Αλμανάκ θα καταγράφει τις φιλοφρονήσεις Δρούτσα στον τούρκο πολιτικό που το πρωί είχε απειλήσει και πάλι την Ελλάδα με πόλεμο. Αλλά ο φον Δημήτριος Α΄ επεδείκνυε την αυστριακή ανοχή του…
— Σας τα είχαμε πει. Ο πολύς κ. Εγκεμέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, έσπευσε να το πει και δημοσίως: Δώσαμε τη Σουμελά για μία λειτουργία αλλά και η Ελλάδα πρέπει τώρα να διασφαλίσει ότι θα ανοίξουν στη λατρεία τα τεμένη που μένουν κλειδωμένα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Και προσθέτει στη «Ραντικάλ» ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των χιλιάδων ελλήνων πολιτών, αλλά και των εκατομμυρίων μουσουλμάνων που επισκέπτονται την Ελλάδα…
Ο κ. Μπαγίς πολύ απλά εξηγεί ότι η τρίωρη λειτουργία στη Σουμελά έχει αντίτιμο και μάλιστα διαρκές και πολλαπλάσιο. Όχι μόνο να ανοίξει τζαμί στην Αθήνα, αλλά να ανοίξουν τα κλειστά τζαμιά, που πιθανόν τώρα είναι μουσειακοί χώροι, για τις ανάγκες των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα. Ο κ. Μπαγίς και ο κ. Ερντογάν να λειτουργούν ως... προστάτες (με την αγοραία έννοια του όρου) για τους ομόθρησκούς τους κάθε εθνικότητας. Και να αναφέρονται στην Ελλάδα λες και είναι χώρα υποτελής… Και μάλιστα να χαιρόμαστε για την τρίωρη λειτουργία, την οποία, να το θυμηθείτε, θα μοιράζουν σε DVD στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο οι Τούρκοι για να αποδείξουν τη θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία, επιβεβαιώνοντας αυτό που έγραψε το «Π» ότι ο Ερτογάν μάς χρύσωσε το χάπι.
— Υπάρχει Διεύθυνση Ελληνοτουρκικών; Κι αν υπάρχει, με τι ασχολείται; Έχει γνώση των διερευνητικών επαφών; Ξέρει τι διαμείβεται στις συναντήσεις Δρούτσα - Νταβούτογλου; Ή απλώς υπάρχει και ταξινομεί το αρχείο;
— Στο διπλωματικό γραφείο του υφυπουργού Δ. Δόλλη τοποθετήθηκε η ΣΠΑ κ. Καμπά. Συμπτωματικώς η κ. Καμπά μόλις τον Ιούλιο είχε εκλέγει αντιπρόεδρος της ΕΔΥ και έτσι τώρα τίθεται ένα θέμα αρχής και δεοντολογίας…
— Τι γίνεται με τα Κουράν Κουρσού στη Θράκη; Πέφτει χρήμα πολύ και το χρήμα δεν δικαιολογείται από δωρεές πιστών. Εκτός εάν στους πιστούς συγκαταλέγεται το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν και οι υπηρεσίες του κ. Ερντογάν...
— Έχετε τον νου σας στα εκπαιδευτικά της μειονότητας γατί κάτι μυρίζει ότι ψήνονται χοντρά ανταλλάγματα, μπας και δεήσει ο κ. Ερντογάν και κάνει το χατίρι του Πατριαρχείου και ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
— Αποχωρώντας σιγά σιγά από την υπηρεσιακή δράση, ο κ. Κασκαρέλης δεν άφησε και την καλύτερη τελευταία εικόνα. Δεν είναι δυνατόν να είναι ικανότατος μεν αλλά από τους πιο ευνοημένους πρέσβεις (σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις) και να είναι ο πρώτος που παρότι βρίσκεται με παράταση θητείας στην Ουάσινγκτον, κόβει τη συνεισφορά του στο 8% με το οποίο προσπαθούν να συμπληρώσουν τα περιορισμένα εισοδήματά τους οι υπάλληλοι εσωτερικού. Να θυμίσουμε ότι και το «ζεύγος Βρυξελλών» είχε αποφασίσει να κόψει το 8%, αλλά κατάλαβε ότι θα έπεφτε γιαούρτι και έτσι άλλαξε γνώμη. Παρεμπιπτόντως το «ζεύγος Βρυξελλών» κουράστηκε και θα ήθελε να ξεκουραστεί... υπερατλαντικά, αλλά εκεί η μία, τουλάχιστον, «πόρτα» (για τον σύζυγο) είναι κλειστή.
— Ενδεικτικό του πόσο αποδίδει η βαλκανική πολιτική του φον είναι το τι συνέβη με το Κόσοβο και τη Σερβία. Εκτός παιγνιδιού η Ελλάδα, παρακολουθούσε την Ισπανία να έχει αναλάβει τον διαμεσολαβητικό ρόλο με το Βελιγράδι προκειμένου να υποβάλει συμβιβαστικό ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη. Πολύ απλά έχει χαθεί η οποιαδήποτε αξιοπιστία της Ελλάδας στα Βαλκάνια, όπου δεν τρώνε κουτόχορτο πια. Σε σέβονται μόνον όταν έχεις πολιτική και είσαι αποφασισμένος να την εφαρμόζεις.
Η κ. Αλ. Παπαδοπούλου στα Σκόπια, πέραν της λογιστικής υποστήριξης των ασχολούμενων με το όνομα, έχει βρει τον χρόνο να αναζητήσει τους μη υποταγμένους στον σλαβομακεδονικό αλυτρωτισμό έλληνες και ελληνικής καταγωγής πολίτες της ΠΓΔΜ; Είναι αστείο να κάνουν λόγο οι άνθρωποι των Σκοπίων για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα και να έχουμε ξεχάσει εντελώς την ελληνική παρουσία στο Μοναστήρι ή τα Ελληνόπουλα που οδηγήθηκαν για τους γνωστούς λόγους στην εξορία και επιχειρήθηκε να τους δημιουργηθεί σλαβομακεδονική συνείδηση. Με αυτούς ασχολείται κανείς;
Συνιστά μεγάλη προσβολή για τη διπλωματική υπηρεσία αυτό που συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και τι σχεδιάζεται σε έναν απόλυτα στενό κύκλο φίλων του Γιώργου. Οι υπηρεσιακοί δεν καλούνται καν να πουν τη γνώμη τους. Δεν καλούνται καν σε ελληνοτουρκικές συναντήσεις. Πότε ο κ. Τουλούπας ή ο κ. Κρίκος εκλήθησαν σε σύσκεψη με τον κ. Δρούτσα εν όψει συνάντησής τους με τον Α. Νταβούτογλου; Σε άλλες εποχές ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, όπως είναι οι διπλωμάτες, θα τα είχαν βροντήξει κάτω και θα εξηγούσαν και τους λόγους. Τώρα όμως είναι η εποχή των γλαστρών…
— Ποιος μίλησε για μείωση δαπανών στο Δημόσιο και μάλιστα στο αριστοκρατικό υπουργείο Εξωτερικών... Το «μεγάλο φαγοπότι» συνεχίζεται και φέτος, με ένα τεράστιο κονδύλι για τις ανάγκες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, με πολυμελή αντιπροσωπεία παρατρεχάμενων να συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα...
— Άλλες ξεχωριστές «απόρρητες» δαπάνες θα καλύψουν το πολυήμερο ταξίδι του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, και αυτός στον ΟΗΕ, για υψηλές συναντήσεις μετά γευμάτων, εδεσμάτων και μεταμεσονυκτίων θεαμάτων για τα ζωηρότερα μέλη της πρωθυπουργικής αντιπροσωπείας..
— Όλοι αυτοί οι κατέχοντες εξουσία και οφίκια υποτίθεται ότι αγωνίζονται στη Νέα Υόρκη και αγωνιούν για την Ελλάδα, για τα εθνικά θέματα (που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο). Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πολλαπλά έξοδα καλύπτει ο δυστυχής έλληνας φορολογούμενος. Συναντήσεις λοιπόν με υψηλούς ξένους αξιωματούχους σημαίνει, παράλληλα, διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μανχάταν, συμμετοχή σε διαδοχικά γεύματα, προγεύματα και πλουσιότατο «πρωινό εργασίας» με του πουλιού το γάλα, που ενισχύουν φαίνεται τη διαπραγματευτική δεινότητα της ελληνικής αντιπροσωπείας.
— Γενναιόδωρος ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών, ενέκρινε ένα εντυπωσιακά μεγάλο ποσό για τις ανάγκες της Γεν. Συνέλευσης, το χαρακτήριζαν μάλιστα «απόρρητο», για να μην υπόκειται σε κανένα δημοσιονομικό έλεγχο και από αυτήν την πίτα, σε αμερικανικά δολάρια, όσα δεν μπορούσε πια να σπαταλήσει η υπουργική αντιπροσωπεία, τα μοιράζονταν ακριβοδίκαια τα μέλη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των κλητήρων, οδηγών και θυρωρών. Έτσι, εν τη παλάμη το έκτακτο bonus και ούτω σιωπήσωμεν, ελάχιστοι εκτός των διπλωματών και υπαλλήλων της Μονίμου Αντιπροσωπείας ήξεραν για αυτή την πρωτότυπη μοιρασιά. Κάτι δηλ. σαν τον 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής: τα εν οίκω μη εν δήμω...
— Περιχαρής με τη νέα του αναβαθμισμένη ιδιότητα θα καταφθάσει στην αμερικανική μεγαλούπολη ο Φον Δημητράκης. Κάποιοι κακεντρεχείς στους διαδρόμους του υπουργείου λένε ότι ξαλάφρωσε επιτέλους και από τη βαριά δερμάτινη τσάντα με εμπιστευτικά έγγραφα που αγόγγυστα κουβαλούσε μέχρι πρόσφατα, ως υποτακτικός του προϊσταμένου του. Τώρα κάποιος νεαρός και φιλόδοξος γραμματέας πρεσβείας θα κουβαλάει προθυμότατα τον υπουργικό χαρτοφύλακα, ευελπιστώντας σε καλή μετάθεση, πριν βεβαίως από τον επόμενο ανασχηματισμό...

Πηγή : http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: