Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τι Παπάγος, τι Παπανδρέου (εγγονός)

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι μεταξύ των δύο πολιτικών δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως σύγκριση ως προς το ειδικό πολιτικό και ανθρώπινο βάρος, μπορεί να γίνει σύγκριση των δύο εποχών και των δύο πολιτικών.

Έγραφε, λοιπόν, το Μάρτιο του 1953 ο γνωστός  καθηγητής Α. Αγγελόπουλος για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων επί εποχής Παπάγου: «Η διανομή του εθνικού  εισοδήματος είναι  παρ’ ημίν πολύ άνισος και ολίγοι είναι οι έχοντες μεγάλα εισοδήματα, ενώ η μεγάλη μάζα του λαού στερείται των στοιχειωδών μέσων από απόψεως διατροφής, ιματισμού και κατοικίας» («Το Βήμα» της 1/3/1953, στο οποίο αναφέρεται ο Τ. Τρίκκας στο έργο του: «ΕΔΑ (1951-1967)», τομ. Α΄, εκδ. «Θεμέλιο», 2009, σελ. 221).

Πέρασαν έξι σχεδόν δεκαετίες και ο «κυρίαρχος» λαός βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

Τότε, όμως, η Ελλάδα έβγαινε από τα ερείπια του πολέμου, της Κατοχής και του Εμφύλιου σπαραγού, και δεν εισέπραττε τα πάσης φύσεως πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό τον πακτωλό των χρημάτων τον έφαγαν τα γαλάζια και τα πράσινα τρωκτικά και έτσι η χώρα βρέθηκε στο ίδιο οικονομικό επίπεδο από πλευράς διανομής του εθνικού εισοδήματος και μάλιστα χρεωκοπημένη και διοικουμένη από το ΔΝΤ.

Με την ευκαιρία  σημειώνω ότι ήδη από το 1993 είχα επισημάνει το φάγωμα των πακέτων από τα γκεσέμια της σοσιαλ-φιλελευθερης «δημοκρατίας», με ένα κείμενό μου, το οποίο είχε τον εξής εύγλωττο τίτλο: «Αυτό το πακέτο ποιος θα το φάει;» (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 19/2/1993).

Αυτοί τρώγανε, τρώγανε και ο λαός τους κοίταζε και τους ψήφιζε! Τώρα, γλείφουν τον πάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: