Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΗΕ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για το Κοσσυφοπέδιο

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα την Πέμπτη το βράδυ της πρότασης για το Κοσσυφοπέδιο που υποβλήθηκε από τους Σέρβους, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ψήφισμα, το οποίο υποβλήθηκε μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου, για τη νομιμότητα της μονομερούς διακήρυξης της ανεξαρτησίας, εγκρίθηκε δια βοής, χωρίς ψηφοφορία.
Με το ψήφισμά της, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή της, για την προθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διευκολύνει τη διαδικασία του «διαλόγου μεταξύ των μερών» και σημείωσε ότι η διαδικασία του διαλόγου αυτού είναι ο παράγοντας της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Ο διάλογος αυτός, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Beta’, είχε ως στόχο να προωθήσει τη συνεργασία, την πρόοδο και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων της περιοχής στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έρχεται, μάλιστα, σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Κοσσυφοπέδιο, η οποία, όπως τονίζεται, αντιτίθεται προς το διεθνές δίκαιο.


Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: