Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλάς – Ιταλία: Συμμαχία της εξουσίας στην παρανομία

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρωθυπουργός της Ιταλίας αξιότιμος Κύριος Μπερλουσκόνι – γι’ αυτό και ο γράφων δεν θέλει να τον αποκαλούν «κύριο», από τους οποίους εξάλλου η Ελλάς είναι γεμάτη, αποπειράθηκε να φιμώσει τα Ιταλικά Μ.Μ.Ε. και να συγκαλύψει τα κάθε λογής και μορφής σκάνδαλα.
Τι έκανε, λοιπόν, ο εν λόγω... κύριος; Εισηγήθηκε νόμο ο οποίος: «Επέβαλε βαρύ πρόστιμο στα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευαν περιεχόμενο υποκλοπών και αν  βρισκόταν σε ισχύ τους τελευταίους μήνες, πολλές από τις υποθέσεις διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας θα είχαν παραμείνει μυστικές» (βλ. «Η Καθημερινή» της 30ης Ιουλίου, σελ. 20).
Όμως: Επειδή στην Ιταλία υπήρξε και ένας Ντι Πιέτρο – που να τον βρει η Ελλάδα; - που ξεπάτωσε το διεφθαρμένο εξουσιαστικό σύστημα και  επειδή υπήρξαν κάποιες εστίες αντιστάσεως, ο εν λόγω Κύριος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το νόμο και ν’ αναβάλει την ψήφισή του.
Δυστυχώς, στην απολύτως χυδαία Ελλάδα, στο όνομα τάχα των πρόστυχων προσωπικών δεδομένων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάργησε τη μυστική δημοσιογραφική κάμερα. Αποτέλεσμα όλα, σχεδόν, στο σκοτάδι. Κατάργησε και τις υποκλοπές για ηθικοπολιτικά παραπτώματα μεγάλης ολκής. Όλα στη σιωπή! Όχι «κύριοι» της εξουσίας: Η κλοπή, η μίζα, η προστυχιά δεν είναι προσωπικά δεδομένα!
Ένας έντιμος πολιτικός – που να τον βρεις; - δεν έχει λόγους να φοβάται τίποτα και δεν πρέπει να κρύβεται!
Αν η πλειοψηφία αυτού του λαού δεν ήταν τόσο διεφθαρμένη δεν θα σας επέτρεπε να κυβερνάτε στο σκοτάδι (Για το ζήτημα αυτό βλ. το άρθρο μου: «Η κρυφή κάμερα και οι ένοχες συνειδήσεις», στα «Πολιτικά Θέματα» της 1/3/2002).

Δεν υπάρχουν σχόλια: