Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

«Време»: Ελλάδα και Σκόπια θα υπογράψουν χρονοδιάγραμμα επίλυσης του ονόματος

"Η Ελλάδα και τα Σκόπια στη διάρκεια της συνάντησης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα υπογράψουν συμφωνία με χρονοδιάγραμμα επίλυσης της διαφοράς του ονόματος, το οποίο θα βοηθήσει την σκοπιανή πλευρά να καταλήξει σε λύση και να μην αποφεύγει, καθυστερώντας επ’ αόριστον την τελική επίλυση του ζητήματος αυτού, γράφει σήμερα η σκοπιανή εφημερίδα 'ΒΡΕΜΕ".
Η υπογραφή της συμφωνίας, ωστόσο δεν θα είναι δεσμευτική για τα δύο μέρη αλλά το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εγγυηθεί ότι οι δύο χώρες θα επιλύσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα τη διαφορά τους.
«Κάνουμε ότι μπορούμε για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα, αλλά η πρόοδος δεν μπορεί να είναι τέτοια ώστε η μία πλευρά να υποστεί τεράστια ζημιά και η άλλη να γιορτάζει. Πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός από τους πολίτες της πΓΔΜ, το οποίο σημαίνει δεν θα υποστούν μεγάλη φθορά τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα της χώρας» δήλωσε πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι.
Επιπρόσθετα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon, εξέφρασε τηναποφαστιστικότητα του Οργανισμού για πιο ενεργό ρόλο στη διαφορά των δύο κρατών. Τόνισε μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν πιο συχνές συναντήσεις με το διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, με τις ηγεσίες των δύο χωρών.



Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: