Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοτικές εκλογές: Κόμματα και υποψήφιοι δήμαρχοι ξαναπατούν τους άσχετους ψηφοφόρους

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Πρώτος επαναλαμβάνει το τροπάριο του «αδεσμεύτου» και «ακομμάτιστου» υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε υφυπουργός της, Κ. Γκιουλέκας, με τις σχετικές του δηλώσεις προς τον Τύπο (βλ. π.χ. «Ελεύθερος», της 20ης Ιουλίου, σελ. 4).
Με το ψευδοσύνθημα: Όλα για την πόλη. Όλα για την αυτοδιοίκηση. Όλα για τους πολίτες, κατέρχονται στο δημοτικό στίβο, παριστάνοντας τον νέο δημοτικό Μεσσία, ενώ στη ζωή μας και στην πολιτική δεν υπάρχουν.
Χρόνια και χρόνια τα πολιτικά κόμματα κρύβονται πίσω από τις δήθεν ακομμάτιστες υποψηφιότητες για να παραπλανήσουν τους αφελείς δημότες οι οποίοι εξάλλου ζουν σε κατάσταση δημοτικής χλωροφορμιοφάσης. Εξαίρεση το ΚΚΕ.
Το γεγονός δεν υποκρύπτει μόνο παχυλή άγνοια για τον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης ως θεσμού, αλλά και τη μπερτόδουλη μικροκομματική σπέκουλα στους υποψηφίους τοπικούς άρχοντες και στα κομματικά επιτελεία που προεπιλέγουν τους υποψήφιους δίνοντάς τους το διαβόητο χρίσμα, συνιστώ να διαβάσουν τα έργα μου: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλάισια του νέου Συντάγματος», εκδ. «ΚΕΔΚΕ», 1994 και «Ιδέες - Προτάσεις – Προβληματισμοί για την Τ.Α.», εκδ. «ΤΕΔΚΝ Λάρισας», Λάρισα 2003. Σε αυτό θα διαβάσουν και τα άρθρα μου: «Τα κομματικά ψευδεπίγραφα των δημοτικών εκλογών» («Η Καθημερινή» της 4/9/1986) – «Αυτοδιοίκηση πολιτική ή κομματική» («Ελευθεροτυπία» της 26/7/1990) και «Δημοτική και πολιτική εξαπάτηση» («Ελευθεροτυπία» της 4/8/1994).
Αν το κάνουν αυτό θα λένε λιγότερες μπούρδες και θα είναι  περισσότερο αληθινοί απέναντι στους φανατισμένους κομματικούς  ψηφοφόρους για τους οποίους έγραφα ότι αν το κόμμα τους προεπιλέξει έναν υποψήφιο δήμαρχο από τους δυστυχείς του ψυχιατρείου, αυτοί θα τον ψήφιζαν!
Όμως αφού το ζήτημα αυτό των υποψηφιοτήτων νοθεύεται και εκκρεμεί στην Ελλάδα δεκάδες χρόνια, είναι βέβαιο ότι δεν θα λυθεί τώρα που βασιλεύει παντού η πολιτική και ηθική αρρώστια.
Αυτά σημαίνουν ότι όσοι υποψήφιοι θα είναι πραγματικά ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι θα τους φάει το σκοτάδι! Θ’ αντιμετωπίσουν τη συνωμοσία της σιωπής του συμμοριακού πολιτικού συστήματος και την προκλητική αδιαφορία των ψηφοφόρων, οι οποίοι από τώρα έχουν το ψηφοδέλτιο στην τσέπη! Έτσι θα εκλεγούν οι καλύτεροι! Η απάτη της απάτης, ω απάτη!
Έτσι βιώνει και έτσι πορεύεται η Ελλάς των Ελλήνων Χριστιανών αλλά δεν ξέρω αν θ’ αντέξει άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: