Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ Ο Ερντογάν και πάλι στην Αθήνα

Νέα πρόσκληση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον θετικό αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να σβήσει την αρνητική παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού από την αποτυχημένη παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο.
Χαρακτηριστική του πνεύματος υπό το οποίο βλέπει η ελληνική κυβέρνηση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ήταν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι «ο λαός της Τουρκίας έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι υποστηρίζει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν θέσει ο πρωθυπουργός Ερντογάν και η κυβέρνησή του».
Ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε ότι η Αθήνα υποστηρίζει πλήρως την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τονίζοντας ότι είναι καιρός η Ε.Ε. «να στείλει εκ νέου ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία», ώστε να επιβεβαιωθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος και ότι στόχος παραμένει η πλήρης ένταξη, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα πληροί «όλα τα απαιτούμενα κριτήρια και τους όρους, όλες τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. και όλα τα κράτη-μέλη της».

Πηγή : http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: