Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Kατακαημένη Αυτοδιοίκηση!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Με την ευκαιρία του... σοσιαλιστικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης, καταδείχτηκε και η οργανωτική και διοικητική ανεπάρκεια πολλών νομαρχών ν’ ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά στην εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος,  το οποίο  σε άλλες κρίσιμες εθνικές περιστάσεις έχει τεράστια σημασία.
Με αυτή την έννοια ήταν πολύ εύστοχο το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» (της 30ης Ιουλίου), στο οποίο, με τον τίτλο: «Ανεπαρκείς λαϊκιστές», φωτογραφίζοντας τον λαλίστατο αοιδό νομάρχη της Θεσσαλονίκης, έγραφε και τα εξής: «Το χθεσινό φαινόμενο δείχνει δυστυχώς πως πολλοί τοπικοί άρχοντες είναι δεινοί κήρυκες του λαϊκισμού στις πρωινές εκπομπές διαφόρων καναλιών, αλλά ανεπαρκείς χειριστές των υποθέσεων του κράτους... Η χώρα χρειάζεται λιγότερους «τηλεμαϊντανούς» και περισσότερους αξίους μάνατζερ στο δημόσιο τομέα».
Δυστυχώς, δυστυχέστατα, αυτή είναι η μοίρα του θεσμού στην κομματοκρατούμενη και κομματοποδηγετούμενη Ελλάδα, στην οποία τα κόμματα επιλέγουν εντελώς ακατάλληλα πρόσωπα για να υπηρετήσουν το μεγάλο θεσμό της δημοκρατίας και της κοινωνίας.
Καλλιτέχνες κάθε λογής, ποδοσφαιριστές, αθλητές κάθε λογής, καλαθοσφαιριστές, δημοσιογράφοι και πάει λέγοντας.
Οι πιο πολλοί απ’ αυτούς δεν εμφανίζονται, κατά κανόνα, ούτε στα δημοτικά συμβούλια ελλείψει χρόνου και ενδιαφέροντος.
Πρόκειται για ένα κοινωνιοκτόνο γεγονός το οποίο καυτηριάζω εδώ και τρεις δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα.
Τα κόμματα, τα κομματόσκυλα και οι χλωροφορμιασμένοι ψηφοφόροι δεν πτοούνται.
Όλοι αντάμα με το τίποτα και τους τιποτόφρονες που βασιλεύουν στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: