Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Θαμμένο οπλοστάσιο στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα

Οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και χιλιάδες σφαίρες εντοπίστηκε θαμμένο σε ορεινή περιοχή του Γράμμου, στην Διποταμιά Καστοριάς, σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι πρόκειται για φορτίο που θάφτηκε στη συγκεκριμένη περιοχή πριν από τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια, ενώ εκτιμάται πως προορισμός του ήταν κάποια στιγμή να καταλήξει στην ελληνική «αγορά».
Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος από τους αστυνομικούς εντόπισε την άκρη από ένα μισοθαμμένο κιβώτιο και σκάβοντας στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκε μπροστά σε αρκετά κιβώτια, τα οποία ήταν γεμάτα με πολεμικό υλικό.
Οπως αναφέρουν αστυνομικοί, τα κιβώτια ήταν σκεπασμένα με χώμα και πέτρες, ωστόσο φαίνεται πως βρίσκονταν χρόνια στην περιοχή εκείνη, καθώς κάποια από τα όπλα είχαν σημάδια σκουριάς. Μέσα στα κιβώτια βρέθηκαν συνολικά τρία Καλάσνικοφ, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου MANNLICHER, τρία υποπολυβόλα, οκτώ γεμιστήρες, δεκατέσσερις χειροβομβίδες, δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων.

Πηγή : http://www.nenanews.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: