Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Μέρκελ για υπογραφές - 6η δόση

Νέο τελεσίγραφο απηύθυνε το Βερολίνο αυτή τη φορά διά στόματος Μέρκελ. Μιλώντας στη Βουλή της χώρας της, η γερμανίδα καγκελάριος έθεσε ως προαπαιτούμενο για την 6η δόση τις υπογραφές όλων των ελλήνων αρχηγών.
"To ελληνικό ζήτημα", είπε η κυρία Μέρκελ "δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί οι συνθήκες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Για να συμβεί αυτό δεν χρειαζόμαστε μόνο την υπογραφή του Ελληνα πρωθυπουργού αλλά όλων των κομμάτων που συμφώνησαν να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν θα υπάρξει πληρωμή έκτης δόσης".
Μιλώντας στη Γερμανική βουλή, η οποία συζητεί τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της χώρας για το 2012, η κυρία Μέρκελ επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γεγονός ότι παρουσίασε προτάσεις για την κοινή έκδοση ομολόγων από τις 17 κυβερνήσεις της ευρωζώνης, αποκαλώντας την ιδέα "απρόσφορη": "Το θεωρώ εξαιρετικά ανησυχητικό και απρόσφορο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφει σήμερα την προσοχή σε τέτοια ευρωομόλογα" είπε η Αγκελα Μέρκελ λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση εκ μέρους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες της λεγόμενης "Πράσινης Βίβλου" που μεταξύ άλλων θα προτείνει και τρεις εκδοχές για έκδοση ευρω ομολόγων.
Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι το μήνυμα που θα έστελναν τα ευρωομόλογα θα ήταν πως τα διαρθρωτικά προβλήματα της νομισματικής ένωσης θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από μια ενοποίηση του χρέους. "Αυτό είναι ακριβώς που δεν θα λειτουργήσει", τόνισε η κυρία Μέρκελ.

Πηγή : www.ethnos.gr

*****Σχόλιο : Αντε ρε μάγκες να δώ να πέφτουν οι υπογραφές..........
Ρε πατριώτη;........ που λέγαμε κάποτε Υπάρχει κανείς εδώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: