Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Αντισταθείτε, η Ελλάδα προδίδεται»!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Αυτός είναι ο τίτλος του πολιτικού δοκιμίου, του καθηγητού του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλία Σταμπολιάδη, το οποίο κυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ – Ι. Γιαννακενας».
Πρόκειται για «συλλογή δοκιμίων που γράφτηκαν και δημοσιεύθηκαν» όπως γράφει ο ίδιος στην «Εισαγωγή». Τα ενδιαφέροντα αυτά κριτικά κείμενα αναδύουν την αγωνία  του συγγραφέα να διασωθούν όσα απέμειναν στην Ελλάδα από την εκποιητική λαίλαπα των εναλλασσόμενων κυβερνητών της δύσμοιρης πατρίδας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο στο κείμενό του «Εντροπία» διαβάζουμε και τα εξής: «1. Απονομιμοποίηση της κυβέρνησης αλλά και του πολιτικού συστήματος», 2. Μη αναγνώριση της δομής του χρέους, παύση πληρωμών προς τους δανειστές μέχρι αναδιαπραγ­μάτευσής του» (Σ.Σ.: Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από τα όσα εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα υπέγραψαν οι προδότες στα περίφημα ανακτοβούλια των Βρυξελλών τον μαύρο Οκτώβρη)... «8. Τιμωρία των ενόχων, των προδοτών και των καταχραστών με βάση το νέο σύνταγμα» (σελ. 49-50).
Στο κείμενό του με τίτλο: «Εθνικό νόμισμα και ανεξαρτησία»  ο συγγραφέας ανατέμνει την άθλια δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και ταυτόχρονα ασκεί οξύτατη κριτική στην αναλγησία της Ευρωπαϊκής ένωσης για την οποία γράφει ότι «μία αρένα οικονομικού ανταγωνισμού, χωρίς κοινωνική συνοχή, χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική και χωρίς αλληλεγγύη», παραπέμποντας σ’ αυτό το σημείο και στο έργο του διακεκριμένου οικονομολόγου Σπύρου Λαβδιώτη, και συγκεκριμένα στο έργο του: «Σεισάχθεια», εκδ. «Κάκτος», Αθήνα, 2011).
Στο κείμενο «Κάλεσμα», ο Η.Σ. κάνει έκκληση «για τη συνένωση όλων των αντιστασιακών δυνάμεων ενάντια στην επιτελούμενη προδοσία» (σελ. 60), η οποία αποτελεί και το γόρδιο δεσμό των διάσπαρτων πατριωτικών οργανώσεων. Πολλά ανάλογα και ομοειδή κινήματα, και ανάμεσα σ’ αυτά και το «Πατριωτικό Μέτωπο», στο οποίο βρίσκεται ο γράφων, προσπαθώντας για τη συνένωσή τους χωρίς αποτέλεσμα. Για να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.
Καταλήγοντας θα έλεγα ότι το παρουσιαζόμενο δοκίμιο είναι πολύ χρήσιμο για τα πατριωτικά κινήματα, τα οποία αν δεν συσπειρωθούν θα συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στο μύλο των προδοτών.
Συνεπώς, από την άποψη αυτή, ανακύπτει η τεράστια εθνική τους ευθύνη. Κλείνοντας δεν αντέχω να μην υπογραμμίσω την αστοχία του Η.Σ. ν’ αναθέσει την παρουσία του έργου του σ’ έναν άνθρωπο ο οποίος για τρεις δεκαετίες υπηρέτησε από βουλευτικά εδώλια και υπουργικούς θώκους τον εθνοκτόνο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ.
Για το τυχοδιωκτικό αυτό πολιτικό φαινόμενο αφιέρωσα δύο κείμενα: «Συμφωνοδιαφωνούντες παραμένοντες» («Πολιτικά Θέματα» και «Η φάμπρικα των «ανεξαρτήτων» βουλευτών», στο περιοδικό «ΑΛΑΡΜ», τεύχ. Ιουνίου 2005.
Αλίμονο και τρισαλίμονο αν η Νέα Ελλάδα χρησιμοποιήσει τα σάπια πολιτικά υλικά. Θα είναι μία από τα ίδια, και αυτό θα πρέπει να το πολεμήσουν ΟΛΕΣ οι πατριωτικές κινήσεις, που δεν θα πρέπει να έχουν καμμία απολύτως συνεργασία με τους ενόχους και συνενόχους της σημερινής κατάντιας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: