Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μπραβο στον Πάνο Καμμένο

Αυτό είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος και μάλιστα είπε και άλλα. “Είναι πρωτοφανές σε ένα κοινοβούλιο να συζητούμε συνεχώς για προγραμματικές δηλώσεις για μια Κυβέρνηση που δεν ψηφίστηκε και βρίσκεται εδώ να ανακοινώσει με ίδιους υπουργούς τα ίδια. Για αυτό το έργο που ακούσαμε χθες χρειάστηκε 2 ή 3 χρόνια… Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο πρωθυπουργός, φαίνεται του συνέστησαν να μην είναι εδώ όταν ένας βουλευτής που διαφωνεί και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης”, είπε ο κ. Καμμένος.…….
Στην συνέχεια απευθύνθηκε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριο Ροντούλη: “Εγώ ξέρω ότι όταν ζευγαρώνουν τα γομάρια με τα γαϊδούρια, κάνουν μουλάρια και δεν αναπαράγονται. Γιατί είμαι ένας βουλευτής που διαφωνεί και δεν δίνει ψήφο παρότι το κόμμα του τη στηρίζει….”
Και συνέχισε: “Ποια εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε ένα Πρωθυπουργό για το οποίο η Monde αναφέρει ότι ο Λ. Παπαδήμος είναι από τους αρχιτέκτονες της Goldman Sachs, όπου δούλευε και ο κ. Παπακωνσταντίνου; Να δούμε εάν θα λειτουργήσει ως Πρωθυπουργός. Αν κρατήσει πατριωτική του στάση έχει καλώς, αν πράξει όσα στην τριμερή, τότε οδηγούν στην απαξία των πολιτικών και στην καταρράκωση κάθε θρησκείας”.
Και ο κ. Καμμένος κατέληξε: “Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Σας καλώ να αναλογιστούμε ότι ίσως είμαστε η τελευταία Βουλή. Γιατί η επόμενη βουλή έχει συμφωνηθεί να γίνει με λίστα κι εμείς δεν θα είμαστε σε λίστα.”
Ο κ. Καμμένος είχε προαναγγείλει την απόφασή του αυτή.
Και την Δευτέρα εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο.Ο κ.Καμμένος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια και είπε ότι ο κ.Σαμαράς εκβιάστηκε από κάποιους προκειμένου να πει το ναι στην κυβέρνηση συενργασίας.
“Είμαι αποφασισμένος να πάω και σπίτι μου αν χρειαστεί. Δεν θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις και να δεσμεύσω τις επόμενες γενιές. Να με διαγράψουν. Γιατί δεν με διαγράφουν από τώρα; Αν θέλουν να νομιμοποιήσουν το πρώτο μνημόνιο ας με διαγράψουν. Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκβιάστηκε και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό.”, είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: “Τον εκβίασαν δημόσια. Όταν έβγαινε ο κ. Παπαχελάς και του έλεγε ότι θα είναι υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας αν δεν συναινέσει δεν είναι εκβιασμός; Δεν υπέκυψε όμως αφού είπε ότι δεν θα υπογράψει”.
Σύντομη συνάντηση στη Συγγρού – «Σε στηρίζω, αλλά δεν ψηφίζω» είπε στον Σαμαρά
Ο προβληματισμός στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση του Πάνου Καμμένου να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη, την ώρα μάλιστα που το κόμμα δεν έχει «ηρεμήσει» από τον απόηχο της οριστικής διαγραφής του Σωτήρη Χατζηγάκη.
Την Τρίτη, ο κ. Καμμένος είχε σύντομη συνάντηση, στα γραφεία της Συγγρού, με τον Αντώνη Σαμαρά. Φέρεται να του είπε πως τον στηρίζει, παραμένει μαζί του, δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση.
Ακόμη κι έτσι, πάντως, το ενδεχόμενο να διαγραφή από την Κ.Ο. της ΝΔ είναι ανοιχτό. Μένει να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η μεσολαβητική παρέμβαση στελεχών του κόμματος, που πιέζουν να βρεθεί μέση λύση ώστε να μην υπάρξει και δεύτερη διαγραφή βουλευτή σε λίγα 24ωρα.


Πηγή : www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: