Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Φως στα εγκλήματα των Τούρκων στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιέζει για τεστ DNA στις 38 σωρούς που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ, για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε Ελληνοκύπριους αγνοούμενους
Οι Τούρκοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατακραυγή για τη γενοκτονία κατά των Ελλήνων στην Κύπρο, λίγες μόλις ημέρες μετά τις απειλές του υπουργού Επικρατείας της γείτονος, για διχοτόμηση, αν δεν βρεθεί «λύση» στο Κυπριακό, βάσει των επιδιώξεων της Άγκυρας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έλμαρ Μπροκ, αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους για να διερευνηθεί το αν οι 38 σκελετοί, που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ στην Τουρκία, ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους αγνοουμένους, από την εισβολή του Αττίλα, το 1974.
Μάλιστα, ο Έλμαρ Μπροκ ζήτησε από την Ρία Όμεν, εισηγήτρια για την έκθεση αξιολόγησης της τουρκικής ενταξιακής πορείας, να συζητήσει το θέμα με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ... Όπως περιγράφει η κ. Θεοχάρους, οι σκελετοί φέρουν οπές από σφαίρες εννέα χιλιοστών στο κρανίο, γεγονός που παραπέμπει σε εκτελέσεις, ενώ βάση των πρώτων εξετάσεωνμε DNA, οι σκελετοί δεν ανήκουν ούτε σε Τούρκους ή Κούρδους.
Να υπενθυμίσουμε ότι για τις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ, υπάρχουν συνεχλή ροή πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες εκεί είχαν μεταφερθεί Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Πηγή : www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: