Με ένα μακροσκελές μανιφέστο κάνει πάλι την εμφάνισή της οργάνωση των Αλβανών των Σκοπίων που ονομάζεται «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» και ζητά συν τοις άλλοις Συνομοσπονδία με το Σλαβικό Κράτος στα πρότυπα που είχε κάνει η Σερβία με το Μαυροβούνιο.
«Βιώνουμε μια βαθιά πολιτική κρίση, η οποία μας έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση χωρίς οδούς διαφυγής. Η κρίση αυτή δημιουργήθηκε με όλες τις ψευδο-επιστημονικές τάσεις που ασχολούνται με την πλαστή ταυτότητα και την ιστορία των Σλαβομακεδόνων που σύμφωνα με τα συμφέροντα της εποχής απομακρύνθηκαν από την εποχή που αποκαλούσαν τον εαυτό τους ως λαό σλαβικό και τώρα διατείνονται ότι είναι λαός των αρχαίων χρόνων.
Καθορίζει μάλιστα και τα γεωγραφικά όρια της «Δημοκρατίας»που καταλαμβάνει περιοχές της Πελαγονίας, της Δαρδανίας και βόρεια των ελληνικών περιοχών της Ηπείρου.
Στην παράγραφο για την υπόσταση του κράτους της Ιλλυρίδας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το σημερινό κράτος των Σκοπίων είναι ένα τεχνητό κράτος και εγκαθιδρύθηκε από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τον πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.
» Από τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατάφεραν οι άνθρωποι αυτοί να καθοριστούν ως ένα κράτος και αυτό χάρη στη Διεθνή Σοσιαλιστική και τον Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, όταν δήλωναν ότι ήταν Σλαβικό Έθνος, το οποίο αποδεικνύονταν από τη γλώσσα και το σλαβικό κυριλλικό αλφάβητο».
Στη συνέχεια το μανιφέστο αναφέρει ότι η καθιέρωση του «μακεδονικού κράτους» είχε ως στόχο και σκοπό τον εκσλαβισμό των Αλβανών μέσα στο τεχνητό κράτος των Σλάβων.
Ενώ σημειώνει ότι το έργο ‘Σκόπια 2014 του Νίκολα Γκρούεφσκι αποτελεί ένα μέσο εκσλαβισμού των Αλβανών με τα βουλγαρικά και τα ελληνικά αγάλματα, συνεχίζει αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η Ιλλυρίδα και ο λαός της δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής εγγυήσεις από κανέναν για την επιβίωσή τους, η μόνη εγγύηση που μέχρι τώρα υπήρξε ήταν η στάση των ίδιων των Αλβανών σε αυτά τα εδάφη, όπου ο λαός ξεσηκώθηκε και ζήτησε τα δικαιώματά του»
«Πιστεύουμε ότι στο κράτος αυτό χρειάζεται, πραγματικά, να καθιερωθούν Κοινοί Διοικητικοί Θεσμοί και να ενταχθεί στο Σύνταγμα η Δημοκρατία της Ιλλυρίδας ως μια διοικητική πραγματικότητα μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών και σε καμία περίπτωση δεν θα αρνηθούμε την ‘μακεδονική ταυτότητα’ τους, αλλά θα ενίσχυε την πεποίθηση ότι οι Σλάβοι και οι Αλβανοί μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια ίση συμμαχία, χωρίς καμία απαίτηση κατεδάφισης των εξωτερικών συνόρων της χώρας».
Να αλλάξει το όνομα της χώρας σε «Ιλλυρίδα-Μακεδονία»
«Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, να λάβει επειγόντως την εγκαθίδρυση και τη λειτουργία της Ένωσης των δύο Συνελεύσεων της Ιλλυρίδας και των Σκοπίων, αντίστοιχα, και να αναγνωρίσει το δικαίωμα για το σχηματισμό και λειτουργία των νομικών και δημοκρατικών θεσμών της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, ως έκφραση πολιτικής βούλησης της πλειοψηφίας των Αλβανών που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα του 1992, όπου η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα σταματήσει να υπάρχει με την σημερινή ενιαία μορφή αλλά θα γίνει σύμφωνα με το πρότυπο της Ένωσης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.
» Στο πλαίσιο της ένωσης της Ιλλυρίδας και των Σκοπίων θα αποτελέσουν δύο μονάδες Συνομοσπονδίας, δηλαδή της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» και της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και το ίδιο όνομα «Ιλλυρίδα Μακεδονία» θα είναι μια δίκαιη συμβολή στην επίλυση της διαφοράς που κρατά πάνω από είκοσι χρόνια με την γειτονική Ελλάδα», αναφέρει η πλατφόρμα της διακήρυξης της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» των Αλβανών των Σκοπίων που υπογράφεται από τον πρόεδρο της κίνησης αυτής και μέλη της.
Η διακήρυξη αυτή αποστάλθηκε στο Κογκρέσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Αλβανικό κράτος, στο κράτος του Κοσσυφοπεδίου,τον ΟΑΣΕ, το ΝΑΤΟ και σε όλα τα διπλωματικά και δημοσιογραφικά μέσα των Σκοπίων
Πηγή : www.echedoros-a.gr
Η διακήρυξη αυτή αποστάλθηκε στο Κογκρέσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Αλβανικό κράτος, στο κράτος του Κοσσυφοπεδίου,τον ΟΑΣΕ, το ΝΑΤΟ και σε όλα τα διπλωματικά και δημοσιογραφικά μέσα των Σκοπίων
Πηγή : www.echedoros-a.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου