Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 1 (86) ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»

ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 1 (86) ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2012
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.
Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και εί
ναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για την Παιδεία στην Βόρειο Ήπειρο, τα Αναλυτικά Προγράμματα Διδασκαλίας της Γκρήκο, τα 100 Χρόνια από την γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, την Οικουμενικότητα του ελληνικού λόγου, το Σπετσεροπούλειο Ίδρυμα στο Κάιρο, καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο των κ.κ. Κλυμένκο και Σαβένκο για τις Ελληνικές Σπουδές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Κιέβου «Ταράς Σεβτσένκο» στην Ουκρανία και για την μακρά ιστορία που χαρακτηρίζει τις ουκρανο-ελληνικές σχέσεις. Προβάλλεται επίσης η σημαντική συμβολή των καθηγητών Α. Μπιλέτσκυ και Τ. Τσερνυσόβα στην διατήρηση της εν λόγω Έδρας Ελληνικών Σπουδών.
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές. 


Πληροφορίες στο τηλ. : 0030 210 7718077, Ηλεκτρονική διεύθυνση : odeg@otenet.gr, Ιστοσελίδα : www.odeg.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: