Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ Για 4 μουσουλμάνους βουλευτές παλεύει η μειονότητα

Έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι μικρών και μεγάλων κομμάτων, τα διάφορα κέντρα και κόμματα που τους στηρίζουν που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση κι εκλογή τους βάζοντας το όριο των 4 βουλευτών σε πρώτη φάση. Οι αναλύσεις του εκλογικού νόμου δίνουν και παίρνουν, τα φυλλάδιά τους κυκλοφορούν σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά, οι συγκεντρώσεις στα καφενεία και τα τζαμιά είναι σε ημερήσια βάση όπως και μια σειρά τελετών θρησκευτικού χαρακτήρα όπως τα μεβλήτ που είναι μια αφορμή να επικοινωνήσουν με εκατοντάδες ψηφοφόρων.
Τα έντυπά τους προσπαθούν να προσελκύσουν την ματιά του ψηφοφόρου, άλλα δομημένα στο κλασικό στυλ με βιογραφικά και πεπραγμένα του υποψηφίου κι άλλα βγαλμένα από τον τουρκικό κινηματογράφο ή από προπαγανδιστικά τουρκικά φυλλάδια με αποφθέγματα του Ατατούρκ, με επίκληση της «τουρκικής ταυτότητας», δίνουν αυτή την αθέατη αλλά εξόχως σημαντική οπτική των εκλογών στην ελληνική Θράκη.
Τα κόμματα δεν έχουν καταλάβει πόσο έχουν πληγώσει το χριστιανικό στοιχείο που πιστεύει στην συνύπαρξη, που βλέπει όμως να ορθώνονται τείχη προνομιακής αντιμετώπισης των μουσουλμάνων συμπολιτών μόνο και μόνο για να διεκδικήσουν την στήριξη και την ψήφο τους, -βλέπε προσφάτως την τροπολογία για την πληρωμή των προστίμων στα αυθαίρετά τους, και την μείωση κατά 80% έναντι των χριστιανών- χωρίς κάποιος να παίρνει επισήμως θέση πλην των μητροπολιτών της Θράκης.
Οι υποψήφιοι και στα μικρά κόμματα κάνουν την δική τους ξέφρενη προεκλογική κούρσα με στόχο την εκλογή τους, αφού ο νόμος ευνοεί το τρίτο κόμμα σφαγιάζοντας το δεύτερο, με αποτέλεσμα να διχάζουν την κοινή γνώμη που καλείται να κατακερματιστεί χωρίς να εξηγούν και πολλά για το πρόγραμμα τις απόψεις και την πολιτική που θα ακολουθήσουν.
Αγρότες οι περισσότεροι κάτοικοι, έχουν πελαγώσει, ενώ και επισήμως μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει δοθεί γραμμή από το προξενείο που εν όψει και των ανακατατάξεων και την μετάθεσης Τούρκου γενικού προξένου, το θέμα φαίνεται ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί, έτσι ώστε το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι να το χρεωθούν οι εμπνευστές του. Κάτι ανάλογο όσον αφορά την συσπείρωση του χριστιανικού στοιχείου δεν παρατηρείται με αποτέλεσμα κι εδώ οι εκτιμήσεις νάναι συγκεχυμένες, αφού ήδη υπάρχουν δεκάδες υποψήφιοι σχεδόν σε όλα τα κόμματα, πολλοί και ιδιαίτερα άγνωστοι που όμως δίνουν το πολιτικό τους παρόν διεκδικώντας την στήριξή τους.
 
Πηγή : www.xronos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: