Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η επιθανάτιος αγωνία του «Συστήματος»…

Η χώρα και ο Λαός της παρακολουθούν το υφιστάμενο νυν «Πολιτικό Σύστημα» στην επιθανάτιο αγωνία του να επιβιώσει. Επιστρατεύει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο εν όψει των προσεχών εκλογών.

Τρομοκρατία, παραπλάνηση, συσκότιση, παραπληροφόρηση από τα «καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», «ομερτά» στις σκανδαλώδεις ενέργειες τραπεζικών οργανισμών (σκάνδαλο παράνομων αγορών και στη συνέχεια μεταβιβάσεων ακινήτων σε εταιρείες- «φαντάσματα», που αποσιωπούν τα ΜΜΕ του Μεταπρατικού Κεφαλαίου).
Επιστράτευση της Διεθνούς Τοκογλυφίας (ΔΝΤ κ.λπ.) προς συμπαράσταση στον εγχώριο Νεοδωσιλογισμό των Ανεπάγγελτων Επαγγελματιών της Πολιτικής. Εξωτερικές παρεμβάσεις με στόχο την ευθεία, στην ουσία, κατάλυση των εκλογών και της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
Θεραπαινίδες των ξένων επικυρίαρχων, είτε γόνοι της εγχώριας πολιτικής Φεουδαρχίας είτε νεοδαμώδεις της πολιτικής, βλαστοί των οποίων η οικογενειακή παρακαταθήκη παραπέμπει σε καταδικασμένους για ατιμωτικά αδικήματα εις ισόβια κάθειρξη, που εξεμέτρησαν το ζην στις φυλακές.

Επιστρέφει ο «Φάδερ» Δημήτριος;

Οι μεν πρώτοι ουδόλως ενοχλούνται από την πάγκοινη διαπίστωση ότι «η Δημοκρατία δεν μπορεί να ταυτίζεται με την ιδιωτική χλιδή και τη δημόσια πενία, με τις πολυτελείς μεζονέτες και τα εξαθλιωμένα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία» (Νίκος Ξυδάκης, «Καθημερινή» 8/4/2012), οι δε δεύτεροι, οι νεοδαμώδεις της πολιτικής, δίδουν εξετάσεις στο «Σύστημα» διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάργηση του κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας και στην εκμηδένιση της προστασίας των εργαζομένων και των υποτυπωδών δικαιωμάτων τους. Στη σύμπραξη στην υπαγωγή της Χώρας στην ξένη οικονομική υποτέλεια και στην αποδοχή εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας στους αλλοδαπούς επικυρίαρχους.
Το «Σύστημα» οπισθοδρομεί τη Χώρα στην εποχή του «Οίκαδε» και της «Μικράς και εντίμου Ελλάδος». Την εποχή κατά την οποία ο «Φάδερ» Δημήτριος Μπάλφουρ ανεβοκατέβαζε «κυβερνήσεις» από το παρεκκλήσιο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»!
Το «Σύστημα», 68 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Χώρας από τον ζυγό των Ναζί, αισθάνεται «συστολή» να διεκδικήσει από το αναδυόμενο Δʼ Ράιχ το Κατοχικό δάνειο αλλά και τους λεηλατηθέντες αρχαιολογικούς μας θησαυρούς από τα Ναζιστικά στρατεύματα.

Όταν το ΕΑΜ κατέγραφε τη λεηλασία…

Ανήκει κάθε Δόξα και Τιμή στο ΕΑΜ Αρχαιολόγων, που με κίνδυνο ακόμη και της ίδιας της ζωής τους κατέγραψαν κάθε λεπτομέρεια από την αρχαιοκαπηλική δράση των Ναζί.
Οι Γερμανοί κατακτητές, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, αρχαιολόγου Βάλτερ Βρέντε, ηγετικού στελέχους του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (Ναζί) στη γερμανική παροικία της Ελλάδας (με τον οποίο συναντήθηκε και ο Χίτλερ κατά την παρουσία του στην Αθήνα), προκάλεσαν καταστροφές σε 87 αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, ενώ έκλεψαν 8.000 περίπου αρχαιολογικούς θησαυρούς από 42 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αρχαιολογικές συλλογές, αγάλματα, νομίσματα, χρυσοί στέφανοι, ιερά σκεύη κ.ά.).
Ειδικότερα και σύμφωνα με την έκθεση του ΕΑΜ Αρχαιολόγων, που φέρει τις υπογραφές του ζεύγους Σεμνής και Χρήστου Καρούζου, του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Γιάννη Μηλιάδη και άλλων διακεκριμένων αρχαιολόγων από όλα τα Μουσεία της Χώρας, την έκθεση του Κωνσταντίνου Δοξιάδη («Θυσίες της Ελλάδος, αιτήματα και επανορθώσεις στον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο», που εκδόθηκε το 1947 από το υπουργείο Ανοικοδόμησης) αλλά και τη σχετική έκθεση του Βρετανικού Υπουργείου Πολέμου, επιδόθηκαν σε συστηματική κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών αλλά και σε βάρβαρη καταστροφή πολιτιστικών μνημείων.

Βανδάλων καταγραφές…

Ενδεικτικά:
• Ακρόπολη: Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες με ξιφολόγχες αποσπούσαν ανάγλυφα, προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές σε μέλη του Μνημείου, ενώ από το Αρχαιολογικό Μουσείο αφαίρεσαν αρχαία κεφαλή γυναικός του 4ου αιώνα π.Χ., την οποία χάρισαν στον στρατάρχη Λιστ και έκτοτε αγνοείται η τύχη του θησαυρού.
• Κεραμεικός: Ναζί στρατιώτες κατά την αποχώρησή τους από την Αθήνα πυροβόλησαν το ανάγλυφο του Χάρωνος.
• Ελευσίνα: Γερμανοί στρατιώτες, με επικεφαλής υπαξιωματικό, διέρρηξαν το Μουσείο και αφαίρεσαν αγγεία και ειδώλια. Στη συνέχεια ανέτρεψαν κολώνες και κατέστρεψαν διάφορα αρχαία αντικείμενα τα οποία δεν μπορούσαν να συναποκομίσουν.
• Αίγινα: Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1941 ο διαβόητος Βάλτερ Βρέντε συγκέντρωσε τέσσερα κιβώτια με αρχαία ευρήματα και τα μετέφερε στο εξωτερικό.
• Κνωσός: Ο στρατηγός Ρίγκελ έκλεψε από το Μουσείο της Κνωσού έντεκα Μινωικά πήλινα αγγεία, μία χάλκινη υδρία και ένα λίθινο αγγείο, ενώ μεταφέρθηκαν στο σπίτι όπου διέμενε αντικείμενα από το Μουσείο για τη διακόσμησή του!
• Χαλκίδα: Οι Γερμανοί αρχαιολόγοι Λάουφερ και Χάρντερ διενήργησαν κατά το 1941-1942 ανασκαφές. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.
Δεν υπάρχει περιοχή και αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας όπου οι Γερμανοί Ναζί κατά τη διάρκεια της Κατοχής να μην επιδόθηκαν σε λεηλασία και καταστροφές. Κορύφωση, οι ανατινάξεις κατά την αποχώρησή τους εγγύς του Ναού του Ποσειδώνα, με επιστέγασμα την καταστροφή του περιστυλίου της ανατολικής πλευράς του Μνημείου…

Το «Σύστημα», το οποίο επί 68 χρόνια μονοπωλούσε τον «πατριωτισμό» και την «εθνικοφροσύνη», ουδέποτε έθεσε αλλά ούτε και σήμερα θέτει θέμα στη διεθνή κοινότητα για τη λεηλασία της Χώρας από τους ξένους επικυρίαρχους. Χθες το Γʼ Ράιχ λεηλάτησε τον Πολιτισμό μας. Σήμερα, με τη σύμπραξη του «Συστήματος», το αναδυόμενο Δ' Ράιχ επιδιώκει να λεηλατήσει τη ζωή μας. Θα το επιτρέψουμε;
Πηγή : www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: