Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ: Αιώνιο προτεκτοράτο Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος του 1897

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 η Ελλάδα βγήκε ηττημένη και κατισχυμένη.
Τον Μάιο του 1897 υπογράφτηκε Ανακωχή και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των "Προκαταρτικών Όρων της Ειρήνης".
Το περίεργο της υποθέσεως δεν είναι αυτό. Το εθνικά εξευτελιστικό  είναι ότι αυτές τις διαπραγματεύσεις με τους νικητές Τούρκους τις έκαναν οι Μεγάλες Δυνάμεις "με τέτοιο τρόπο όπως εάν οι Δυνάμεις κηδεμόνευαν την Ελλάδα", γραφεί ο Γεωργ. Αχ. Παπαδημητρίου στο ενδιαφέρον ιστορικό του αφήγημα (βλ. εφ. "Εστία", της 9ης Οκτωβρίου 2010).
Αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις τα κανόνισαν με τους Τούρκους "οι όροι αυτοί ανεκοινώθησαν στην απούσα από τις επίσημες διαπραγματεύ­σεις Ελληνική κυβέρνηση στις 15 Σεπτεμβρίου".
Οι ταπεινωτικοί όροι και η εξευτελιστική συμπεριφορά των Μ.Δ. προκαλούν αισθήματα οργής και αγανάκτησης σε πολλούς Έλληνες. Πραγματοποιούνται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στην Ομόνοια 10.000 ατόμων με τις αναγκαίες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας.
Εγκρίνεται ψήφισμα, το οποίο έλεγε και τα εξής: "Ο κυρίαρχος λαός μηδενί επιτρέπων την μείωσιν ή την διαχείρισιν των κυριαρχικών αυτού δικαιωμάτων, διατάσσει τον Βασιλέα των Ελλήνων και την κυβέρνησιν Αυτού και παρακαλούν την Βουλήν των Ελλήνων.... να μη δεχθούν την ειρήνην όπως επιβλήθηκε από τις Δυνάμεις...".
Όμως άλλα απαιτεί ο λαός και άλλα, εντελώς άλλα πράττει η κυβέρνηση (όπως καλή ώρα σήμερα).
Ο πρωθυπουργός Δ. Ράλλης, εισάγει τους όρους της Συνθήκης – την οποία οι ξένοι διαπραγματεύθηκαν – για ψήφιση στη Βουλή, η οποία τις καταψηφίζει.
Η κυβέρνηση Ράλλη πέφτει και ο βασιλιάς διορίζει πρωθυπουργό τον Α. Ζαΐμη και όχι τον Θ. Δηλιγιάννη που αδημονούσε. Η νέα κυβέρνηση πέρασε τους "επαχθέστατους όρους" από τη Βουλή και ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και η εγκατάσταση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου για την εξασφάλιση των δανείων των ξένων τοκογλύφων.
Μοίρα κακή κατατρέχει την Ελλάδα να δανείζεται από το 1822 έως σήμερα και να έχει στο κεφάλι της ξένους τοκογλύφους και πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές που πάντα γονατίζουν και πάντα εγκρίνουν ό,τι γίνεται σε βάρος της πατρίδας.
Τότε τον έλεγαν Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, τώρα το λένε Δ.Ν.Τ.
Τότε ο "κυρίαρχος" λαός απαιτούσε να μη γίνουν δεκτοί οι όροι της Συνθήκης που αποφάσισαν οι Τραπεζίτες. Τώρα ο "κυρίαρχος" λαός σκούζει για τα εξοντωτικά μέτρα του ΔΝΤ που θέσπισαν οι δανειστές-τοκογλύφοι.
Τότε ο πρωθυπουργός λεγόταν Δ. Ράλλης. Τώρα λέγεται Κ Καραμανλής ή Γ. Παπανδρέου ή Κ.Σημίτης.
Υπάρχει όμως και μία διαφορά: Τότε, η κυβέρνηση Ράλλη καταψηφίστηκε από 170 βουλευτές (πήρε μόνο 30 ψήφους στη Βουλή).
Σήμερα, ο Γ.Α.Π. ψηφίστηκε αντίστροφα. Η κυβερνητική πλειοψηφία, με την ένθερμη υποστήριξη του αρχηγού του ΛΑΟΣ και μαέστρου της πολιτικής κωλοτούμπας Γ. Καρατζαφέρη, ψήφισε την Κατοχή της Ελλάδας με απαίτηση του ΔΝΤ και των ξένων κεφαλαιούχων.
Όσο για τον "κυρίαρχο" ελληνικό λαό, αυτός απολαμβάνει το μαζοχισμό του και την πείνα του! Του έμαθαν να ζει υπό ξένη κηδεμονία, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν ως εθνικοί Γραικύλοι.
Τον ΔΟΕ ακολούθησε το 1909. Το ΔΝΤ ποιός και πώς θα το διώξει από την κατεχόμενη Ελλάδα και πώς και πότε θα δικαστούν οι σημερινοί Τσολάκογλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: