Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

1η Επίσημη Βουλής υπό Τροϊκοκρατίαν


Με τον Λάζαρο Μαύρο

Χ Θ Ε Σ ΠΕΜΠΤΗ , έξι μηνός Δεκεμβρίου, σωτηρίου έτους 2012, από έκτης μέχρι και εβδόμης εσπερινής ώρας Κύπρου, η εν Λευκωσία συνεδριάζουσα Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτω από το δίλημμα «Ή Χρεοκοπία - Ή Μνημόνιο», αποφάσισε την έναρξη υπαγωγής του κυπριακού κράτους υπό την κυριαρχία της Τρόικας. Με τους όρους και τις διαδικασίες της κατεπείγουσας ψήφισης σε νόμους των εγκεκριμένων από την Τρόικα κειμένων των νομοσχεδίων, που η κυβέρνηση Χριστόφια - ΑΚΕΛ απέστειλε στη νομοθετική εξουσία:
Τ Ρ Ι Α ΗΣΑΝ τα εναρκτήρια της Τροϊκοκρατίας νομοθετήματα, οικονομικού περιεχομένου: Περί μειώσεων μισθών και συντάξεων το ένα, περί φόρου προστιθέμενης αξίας το άλλο και φόρου κατανάλωσης το τρίτο. Χωρίς καν την ευχέρεια παραμικρής αλλαγής των κειμένων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν, εν Ολομελεία, ως «εξοντωτικές φορολογίες» και «εξοντωτικές μειώσεις μισθών». Αποφασίστηκε ωσαύτως η έκτακτη από 10ης πρωινής συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την προσεχή Τετάρτη, Δωδεκάτη Δωδεκάτου του Δώδεκα (12/12/12), για την ψήφιση των υπόλοιπων είκοσι έως είκοσι πέντε νομοθετημάτων (ούτε και για τον ακριβή αριθμό τους υπήρξε χθες βεβαιότητα) τα οποία αποτελούν την «Πρώτη Καταιγίδα Νόμων» αναγκαστικής συμμόρφωσης της ΚΔ στους όρους υποταγής στην Τρόικα.
Α Υ Τ Ο Ι ΟΙ όροι -οι πλήρεις διαστάσεις των οποίων δεν είναι καν γνωστές μέχρι τώρα στη Βουλή, όπως άγνωστο παραμένει επίσης και το όποιο περιεχόμενο της Δανειακής Σύμβασης- ώθησαν χθες τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Ομήρου να αναφωνήσει, ώρα 18.42 από το προεδρείο, το πλήρους δυσφορίας ερώτημα εάν πλέον «η Τρόικα απαιτεί και επιβάλλει να κυβερνάται αυτή η χώρα με διατάγματα»; Λίγα λεπτά νωρίτερα (18.27) ο βουλευτής Ζ. Κουλίας αναφωνούσε ότι, εφτά μήνες αφ’ ότου προσκλήθηκε στην Κύπρο η Τρόικα, η Βουλή σύρεται τώρα με το πιστόλι στον κρόταφο να ψηλώσει τα χέρια και να ψηφίζει «έναν τ τ ό π π ι ν σελίδες για να μεν καταστραφούμεν». Ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ κ. Ά. Κυπριανού ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας θα δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να υποσκάψουν την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ.
Ν Ω Ρ Ι Τ Ε Ρ Α ΧΘΕΣ, ώρα 17.51, η Βουλή κλήθηκε απ’ τον Πρόεδρό της και τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του θυσιασθέντος πριν από 100 ακριβώς χρόνια (6/12/1912) Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου, ο οποίος ως εθελοντής πολεμιστής, απλός τυφεκιοφόρος, έπεσε μαχόμενος στο Μπιζάνι για τη απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Μπορούσες άραγε να μην καταλήξεις σε δακρύβρεκτα κλάματα, θρήνους και οδυρμούς ενώπιον των εργατοπατέρων της ΠΕΟ, όταν τ’ αποτελέσματα και τα προϊόντα τής με γινάτι ανακτορικής πενταετούς προεδρίας σου, κατέληξαν να συγκρίνονται πλέον, ακόμη κι από σένα τον ίδιο, με τα προϊόντα και τ’ αποτελέσματα του χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974;

www.simerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: