Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Τουρκία και τρομοκρατία

Της Λιάνας Μυστακίδου

Ο κ. Ερντογάν επικαλούμενος την πιθανή χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Συρίας ζήτησε την βοήθεια του ΝΑΤΟ. 

Φυσικά η Ατλαντική Συμμαχία έσπευσε με μεγάλη προθυμία να εγκαταστήσει συστοιχίες πυραύλων Patriot στους νοτιοανατολικούς νομούς της Τουρκίας, για να τους  προστατεύσει από τη χρήση των χημικών όπλων του Άσαντ.

Ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας Γενίτσαγ, κ. Ασλάν Μπουλούτ  αναφερόμενος στους πυραύλους αυτούς γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η περίπτωση των Patriots μου θυμίζει ένα περιστατικό που συνέβη πριν από 98 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του  Α’ Παγκοσμίου Πολέμου δυο γερμανικά πολεμικά σκάφη έφτασαν κυνηγημένα από βρετανικά στα Δαρδανέλια.  Ο διοικητής τους Ναύαρχος Souchon ζήτησε και πήρε άδεια διέλευσης από τον  Ενβέρ Πασά στις 8/8/1914. Τα δυο γερμανικά πλοία έφτασαν στην Πόλη στις 11 Αυγούστου και στις 16 του ίδιου μήνα ύψωσαν οθωμανική σημαία και οι ναύτες του φόρεσαν φέσια. Ο Ναύαρχος Souchon ανέλαβε τη διοίκηση του οθωμανικού Στόλου στις 26/9/1914 και την επομένη τα δυο Γερμανικά πλοία Goeben και  Breslav, μαζί με 9 σκάφη του οθωμανικού Στόλου βομβάρδισαν τα λιμάνια της Οδησσού, της Σεβαστουπόλεως και του Νοβόροσισκ στη Μαύρη Θάλασσα. Η  Ρωσία κήρυξε αμέσως τον πόλεμο στους Οθωμανούς (2/11) και ακολούθησε η Αγγλία (5/11).Στο τέλος διαμελίστηκε η οθωμανική αυτοκρατορία». 

Τώρα ο κ. Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ Patriots για να δημιουργηθεί ένας σιδερένιος θόλος προστασίας πάνω από το Ισραήλ. Η  ισραηλινή κυβέρνηση, κατά την πρόσφατη  επίθεση στη Γάζα δοκίμασε το αμυντικό σύστημα της, το οποίο κρίθηκε ανεπαρκές. Έτσι, αποφασίστηκε η τοποθέτηση πυραύλων στη Μαλάτια και το Ντιγιαρμπακίρ.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτεθούν στο Ιράν αυτόματα οι νοτιοανατολικοί νομοί της Τουρκίας θα μπουν στο στόχαστρο των πυραύλων του Ιράν.

Όπως είναι γνωστό ο Γενικός Επιτελάρχης του Ιράν Hasan Firuzbadi χαρακτήρισε «μαύρη κηλίδα» την εγκατάσταση των Patriot στην Τουρκία, γεγονός που μπορεί, όπως είπε,  να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με υπογραφή Ofra Benguo δημοσιεύτηκε στην Jerusalem Post ανάλυση για την αλλοπρόσαλλη, όπως αναφέρεται, πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα της Συρίας. Η Άγκυρα με τη στάση της, τονίζεται χαρακτηριστικά,  έβγαλε το τζίνι που ονομάζεται Κουρδιστάν μέσα από το λυχνάρι, το οποίο πολύ δύσκολα θα ξανακλείσει μέσα. 

Η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν συνεχίζει να ενισχύει την τρομοκρατική οργάνωση El Nusra που δρα στη Συρία. Το παρακλάδι αυτό της Αλ Κάιντα ευθύνεται για φοβερά εγκλήματα σε βάρος αμάχων. Οι ενέργειες  της El Nusra ενόχλησαν ακόμα και τους αντικαθεστωτικούς που θέλουν να ανατρέψουν τον Άσαντ. 

Οι δραστηριότητες  της Άγκυρας δεν περιορίζονται μόνο στη Συρία, αλλά επεκτείνονται και στην Υεμένη. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης κατάσχεσαν λαθραία όπλα που προέρχονταν από την Τουρκία μέσα σε κουτιά μπισκότων. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nahrainnet τα όπλα προορίζονταν για τους αντικαθεστωτικούς για να προκαλέσουν αναταραχές και δολοφονίες. Όταν κάποιος παίζει με τη φωτιά σίγουρα θα τσουρουφλιστεί…. 


www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: