Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ασταθής η Κατάσταση στο Κόσσοβο


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Όλη η φιλολογία της Πρίστινα περί σταθερότητας στο Κόσσοβο διαψεύδεται περίτρανα από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, που σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κατάσταση «Ασταθή» στο βόρειο Κόσσοβο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, χαιρέτισε τον υψηλού επιπέδου διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, καλώντας τις δύο πλευρές να εξεύρουν πολιτική λύση στο πρόβλημα.
«Χαιρετίζουμε τη γενική βελτίωση της ασφάλειας αλλά γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στο βορρά παραμένει ασταθής» τόνισε ο κ. Ράσμουσεν, υπογραμμίζοντας ότι εξ αυτού του λόγου δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του αριθμού των στρατευμάτων της KFOR.
Ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε επίσης, ότι ένα μέρος της συνάντησης παρακολούθησε και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Κάθριν ‘Αστον και όπως επισήμανε, δόθηκαν «αμοιβαίες εγγυήσεις» ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και να συντονίζουν τις δράσεις τους αναφορικά με το Κόσσοβο.
Πως όμως είναι δυνατόν να σταθεροποιηθεί μια κατάσταση όταν η διεθνής κοινότητα αθωώνει εγκληματίες πολέμου, που αιματοκύλισαν το Κόσσοβο ; και όταν αυτοί μετά την αθώωση τους περιοδεύουν στην Αλβανία και μάλιστα μιλούν επίσημα στο κοινοβούλιο της ως θριαμβευτές ; Μάλλον η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς μέχρι κάποιος να τους δώσει ένα καλό μάθημα μια και οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται μέχρι που είναι τα όρια της ανοχής.

www.drougos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: