Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μάγια ή… Γιάμα… Αφιέρωμα στον ψευδομουφτή κάνει η Τσόκλη για το «Ταξιδεύοντας» στη δημόσια τηλεόραση

Μπορεί να έχει ταξιδέψει στις πέντε ηπείρους, αλλά φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι η αποδοχή της αντιποίησης αρχής αποτελεί ποινικό αδίκημα, όταν γίνεται εν γνώσει του αποδεχόμενου, και απλώς ατόπημα, όταν ο αποδεχόμενος… κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Ο λόγος για την κ. Μάγια Τσόκλη, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφο ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, η οποία επισκέφθηκε τη Θράκη προφανώς για τις ανάγκες της εκπομπής της «Ταξιδεύοντας» στη δημόσια τηλεόραση.

Η κ. Τσόκλη, ωστόσο, δεν αντιμετώπισε την περιοχή ως μια γεωγραφική ενότητα που έχει στο σύνολό της ένα πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον της δημοσιογράφου εστιάστηκε στα μειονοτικά χωριά, όπου με ξεναγό τον πρώην συνάδελφό της και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, Αχμέτ Χατζηοσμάν, βιντεοσκόπησε γάμους, σουνέτια και άλλες εκδηλώσεις, γοητευμένη, όπως φαίνεται, από ένα φολκλορικό κλίμα που πολύ πιθανόν να θεωρούνταν «πιασάρικο» για τηλεθεατές της δεκαετίας του ’80…

Στο υλικό της ωστόσο υπάρχει κι ένα αφιέρωμα για τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ, με τον οποίο συναντήθηκε, μίλησε, αλλά δυστυχώς φωτογραφήθηκε και μαζί του.

Και η συνάντηση αυτή δεν έγινε στο σπίτι του ή σε κάποιο δημόσιο χώρο, αλλά στο γραφείο του, με τον Σερίφ να φορά τη «στολή του», μια στολή στα πρότυπα των τούρκων θρησκευτικών ηγετών.

Περιττό να πούμε ότι η φωτογραφία με τον καμαρωτό ψευδομουφτή και την κ. Τσόκλη έκανε τον γύρο όλων των μειονοτικών ιστοσελίδων, με τα απαραίτητα σχόλια γι’ αυτήν τη μεγάλη νίκη της «τουρκικής μειονότητας στη Θράκη».

Όπως περιττό είναι να αναρωτηθεί κανείς πώς μια έμπειρη επαγγελματίας, κοσμοπολίτισσα, με υψηλή μόρφωση, πρώην εθνομητέρα και μητέρα, στην προσπάθειά της να κάνει μια προφανώς διαφορετικού είδους δημοσιογραφική προσέγγιση, οδηγείται στο να νομιμοποιεί το παρακράτος στη Θράκη. 


www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: