Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ανταπόκριση από Αυστραλία.

Του δημοσιογράφου Δημήτρη Συμεωνίδη
Παράρτημα Αυστραλίας της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε στείλει εγκύκλιο σε όλα τα Προξενεία να απεργήσουν 8 και 9 Απριλίου 2010. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείτε ο Έλληνας που ζει εκτός Ελλάδος. Ετυχε  να πάω στο προξενείο, στις 8/4, για μια υπόθεση και πήρα άδεια από την εργασία μου. Όταν έφθασα εκεί ο υπάλληλος ο οποίος είναι οδηγός του Προξένου και ο οποίος εκτελεί καθήκοντα και υπαλλήλου και κλητήρα και τηλεφωνητή μου ανέφερε αυτό το γεγονός και με εξόργισε.Έτυχε να είναι και ο Υποπρόξενος και άρχισα να διαμαρτύρομαι.
Μου ανέφερε ότι πρόκειται να παραιτηθεί γιατί με τις περικοπές δεν συμφέρει να εργάζεται .Ο Κλητήρας ο οποίος είναι από το Σύδνεϋ κερδίζει περισσότερα από τον Υποπρόξενο.
Θα έπρεπε το Προξενείο να με είχε ειδοποιήσει και έτσι να μην υποστώ την ταλαιπωρία.Από την συζήτηση έμαθα ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του Προξενείου αριθμούς κινητών τηλεφώνων.Ήθελα να γνωρίζω ό κύριος Υπουργός Εξωτερικών αν συγκοινωνεί με το μυαλό του.Στην Αυστραλία πάρα πολύς κόσμος δεν έχει σταθερά τηλέφωνα αλλά μόνο κινητά.Επίσης τους έδωσαν διαταγή να μην χρησιμοποιούν κλιματισμό.Μόλις προ τετραετίας απέκτησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μόλις πριν ενάμιση έτος απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο.Μια κατάσταση τραγελαφική.Ο κόσμος διαμαρτύρεται και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει δίκιο.Δεν φθάνει που τα προξενεία ήταν κλειστά λόγω εορτών αλλά τώρα το έριξαν και σε απεργίες. Ο συνδικαλισμός στις δόξες του.ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: