Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στέφαν Φούλε προς Σκόπια: Δεν υπάρχουν νέες προθεσμίες για το όνομα...

«Δεν υπάρχουν νέες προθεσμίες για το όνομα και αν δεν γίνει κάτι μέχρι το Ιούνιο, δεν θα γίνει και μετά» αυτό ήταν το μήνυμα του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’ ο Φούλε εκτιμά ότι πρέπει οι αρχές των Σκοπίων να κατανοήσουν ότι το τελευταίο εμπόδιο για τη διαδικασία ολοκλήρωσης είναι το όνομα και οφείλουν να βρουν έναν τρόπο ώστε να συμφωνήσουν με την Ελλάδα έως τον Ιούνιο.
«Δεν πιστεύω ότι θα τεθούν νέοι όροι και δεν πιστεύω ότι αν το ζήτημα δεν επιλυθεί μέχρι τον Ιούνιο θα μπορέσει να επιλυθεί το Νοέμβριο. Ακούγεται για μια προθεσμία που συνδέεται με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αναμφίβολα το ζήτημα του ονόματος είναι σημαντικό και για τους δύο οργανισμούς. Οι συστάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ του περασμένου Δεκεμβρίου, μιλούν για σαφή ευκαιρία που δίνεται στα Σκόπια για λύση μέχρι τον Ιούνιο. Πιστεύω ότι δεν πρόκειται για έλλειψη δημιουργικότητας και προόδου αλλά για έλλειψη πολιτικής βούλησης και από τις δύο πλευρές για την εξεύρεση λύσης, ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαδικασίες με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» είπε ο επίτροπος της ΕΕ.
Σε σχετική ερώτηση ο Φούλε δήλωσε πως δεν υπάρχει συνάντηση με το Νίμιτς, στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο διαμεσολαβητής προβλέπεται να έρθει στο τέλος του μήνα.



Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: