Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Οι Αλβανοί μεταναστεύουν τις καταθέσεις τους απο την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων Τελεγκράφ και Γκαζέτα Σκιπτάρε, η Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών, Konfindustria καλεί με ανακοίνωση της, τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους από τις Ελληνικές στις Αλβανικές τράπεζες.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, η Konfindustria επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη παρατηρείται τάση μεταφοράς καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό, με την Εθνική να αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού ήταν και είναι η τράπεζα που εμπιστεύονται τις οικονομίες τους οι αλλοδαποί στην Ελλάδα.
Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Konfindustria, Γκιέργκι Μπουτζούκου, το Αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλέστερο από το Ελληνικό και προστατεύεται από την οικονομική και τραπεζική κρίση που δοκιμάζει την Ελλάδα.Επισημαίνει δε ότι ο κίνδυνος για το Αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι μικρός διότι ακόμα και οι Ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Αλβανία λειτουργούν υπό τους περιορισμούς που επιβάλει η Αλβανική νομοθεσία.
Έχοντας αντιμετωπίσει μία τεράστια τραπεζική κρίση το 1996-1997 με την κατάρρευση των τραπεζών πυραμίδων, η κυβέρνηση της Αλβανίας έλαβε σειρά μέτρων για την προστασία του τραπεζικού συστήματος.
Έτσι η Αλβανική νομοθεσία απαγορεύει τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από τις Αλβανικές θυγατρικές τράπεζες των Ελληνικών τραπεζών στις ελληνικές μητρικές στην Ελλάδα !
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Konfindustria, οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα κεφάλαια και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό στη χώρα τους, όπου οι ανάγκες είναι πλέον πια σημαντικές.

Πηγή : http://www.nenanews.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: