Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Οι κυβερνώντες πάντα αισιοδοξούν αλλά μεθοδικά εξαπατούν!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως γαι τα Εθνικά Θέματα

Από όσα θυμάμαι στη διαδρομή της ενεργού συμμετοχής μου στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας ακούω και διαβάζω τις δηλώσεις και ανακοινώσεις των εναλλασσόμενων κυβερνητών, να λένε: «Είμαστε αισιόδοξοι, η Ελλάδα πάει καλά και θα πάει καλύτερα».
Όμως, κάθε φορά που οι κυβερνώντες όλων των κλιμακίων διακήρυσσαν την αισιοδοξία τους, η Ελλάδα όδευε προς το χειρότερο και όλο και περισσότερο ο «κυρίαρχος» λαός έπιανε πάτο.Η ψεύτικη αισιοδοξία έχει αποκτήσει στα χείλη των εναλλασσόμενων πολιτικών απατεώνων την ιδιότητα τσίχλας διαρκείας. Την πιπιλίζουν και την αναμασούν περνώντας την ώρα τους και τον ανούσιο πολιτικό τους χρόνο.Δηλώνουν αισιόδοξοι για να κερδίζουν πολιτικό χρόνο και να δικαιολογούν την κοινωνιοκτόνο και πατριδοκτόνο παρουσία τους στα πολιτικά πράγματα.
Αυτή τους η προκλητική και εξωπραγματική συμπεριφορά αποτελεί το μοτίβο και όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, με κύριους δράστες τους… μπροστάρηδες – πρωθυπουργούς.
Οι διαστροφείς της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας ποντάρουν στην νόθο αισιοδοξία και επιτυγχάνουν, έως ένα σημείο, ν’ αποκοιμίζουν τις αγελαίες μάζες των ψηφοφόρων, οι οποίοι κάθε φορά όλο και σε κάτι προσδοκούν. Αυταπάτες!
Αντικρούοντας, ήδη από το 1988, αυτή την αποβλακωτική και χυδαία θεωρεία της αισιοδοξίας, κατέληγα ως εξής σ’ ένα σχετικό μου άρθρο: «Όσο περισσότερο αισιοδοξεί η εξουσία, τόσο περισσότερο πρέπει ν’ ανησυχεί η ελληνική κοινωνία, στο βαθμό που το μπορεί και το αισθάνεται, γιατί η εξ επαγγέλματος αισιοδοξία δεν προσφέρει τίποτα το θετικό στη λύση των προβλημάτων» (βλ. εφημ. «24 Ώρες», της 19/7/1988).
Πέρασαν πάνω από δύο δεκαετίες και το τροπάριο της ψεύτικης αισιοδοξίας ψάλλεται καθημερινά από τους κυβερνώντες και κατέχοντες όλων των χρωμάτων και όλων των επιπέδων.
Για να κατέχουν, ν’ αρμέγουν και να καταθέτουν στις Τράπεζες, πετάνε και ένα ανώδυνο: «Είμαστε αισιόδοξοι»! Το εθνοκτόνο αυτό έργο, με σκηνοθέτη τον πρωθυπουργό και ολόκληρη την κουστωδία των υπουργών, των βουλευτών και λοιπών παρατρεχάμενων οικονομι¬σάριων, το ξανακούμε και το ξαναβλέπουμε!
Δυστυχώς, λόγω σκληρής λιτότητας, πολλοί πεινασμένοι δεν αποφασίζουν να πετάνε αυγά και γιαούρτια στους… αισιόδοξους. Καλό θα ήταν όσοι τα διαθέτουν να το επιχειρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: