Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Νέος τ/κ ηγέτης ο Έρογλου

Ο Ντερβίς Ερογλου είναι ο νικητής από τον πρώτο γύρο των παράνομων εκλογών που διεξήχθηκαν την Κυριακή στα κατεχόμενα για ανάδειξη προέδρου του ψευδοκράτους.Ο ψευδοπρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας εξασφάλισε ποσοστό 50,38% από το σύνολο των 629 καλπών έναντι 42,85% του μέχρι τώρα Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.Τα τελικά αποτελέσματα στις τουρκοκυπριακές "εκλογές" έχουν ως εξής:
Ντερβίς Έρογλου: 50,38%
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: 42,85%
Ταχσίν Ερτουγρούλγου: 3.8%
Ο νέος ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ¨ήρθε η ώρα της λύσης του Κυπριακού¨. «Ο κ. Έρογλου εκλέχθηκε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και όχι για να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Έρογλου.
Ο νικητής των "εκλογών" στις δηλώσεις έδωσε μεγάλη έμφαση στη συνεργασία της τουρκοκυπριακής πλευράς με τη "μητέρα πατρίδα", την Τουρκία. «Στο παρελθόν εγώ συνέβαλα στη βελτίωση των σχέσεων μας με την Άγκυρα και αυτό θα κάνω και τώρα», είπε. Παράλληλα, τόνισε ότι θα λάβει υπόψη του τα συμφέροντα της Τουρκίας. Στη συνέχεια ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι αναμένει τον τερματισμό των ¨αποκλεισμών¨ που επιβάλλονται στην τουρκοκυπριακή πλευρά.Σύμφωνα με τον νέο τουρκοκύπριο ηγέτη, τα καθήκοντα της νέας ηγεσίας έχουν ως εξής: Διαβουλεύσεις με τη "μητέρα πατρίδα" Τουρκία, δημιουργία νέας ομάδας διαπραγματεύσεων και τουρκοκυπριακού εθνικού συμβουλίου.

Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: