Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία - Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Αντίσταση στο ΔΝΤ

Λευκή απεργία κήρυξαν από την Δευτέρα οι ιπτάμενοι στην Πολεμική Αεροπορία αντιδρώντας στην άδικη και δυσανάλογη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους. Απέχουν από τις εκπαιδευτικές πτήσεις ως διαμαρτυρία ενώ πραγματοποιούν κανονικά τα ρέντινες και τις πτήσεις διακομιδών κλπ. Σύσκεψη αυτή την ώρα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη (ο Ε.Βενιζέλος απουσιάζει εκτός Ελλάδος) με τον αρχηγό της Αεροπορίας Βασίλη Κλόκοζα. Οι πιλότοι που πρόκειται να πετάξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δηλώνουν αδυναμία λόγω ασθένειας να πετάξουν την πτήση. Βέβαια παραμένουν στους "προμαχώνες", δηλαδή στα readiness και φυσικά έτοιμοι για οποιαδήποτε επιχειρησιακή αποστολή.
Πρόκειται για το ύστατο μέσο διαμαρτυρίας τους, καθώς το υπουργείο Eθνικής Άμυνας μέχρι στιγμής δεν έχει βρει λύση για το πτητικό τους επίδομα, παρά το γεγονός ότι άλλα είχε υποσχεθεί με απόλυτο τρόπο σε δηλώσεις η πολιτική ηγεσία.
Το defencenet.gr όπως και η free press έκδοσή του είχε προειδοποιήσει για το τι θα συνέβαινε. Βέβαια εκεί μας οδηγεί η πολιτική ηγεσία - όχι του υπουργείου, αλλά η πολιτική ηγεσία της χώρας, η οποία βέβαια έχει τους "δικούς της" ανθρώπους στο υπουργείο. Η μεθόδευση προέρχεται καθαρά από το εξωτερικό, από το ΔΝΤ και τα γεωπολιτικά κέντρα που βρίσκονται από πίσω τους. Χθες σε άρθρο του καθηγητή του Θ.Κουλουμπή, του περιβόητου ΕΛΙΑΜΕΠ, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλωνόταν ευθέως ότι πρέπει να σταματήσουμε να εξοπλιζόμαστε ως χώρα!
Στόχος τους είναι η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων του μοναδικού εμποδίου που έχουν τα κέντρα που κατευθύνουν τους εγχώριους πολιτικούς "αντιπροσώπους" τους σε μεθοδεύσεις κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρώτα αφοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και μετά "σπάνε το ηθικό" οδηγώντας τα στελέχη τους στην ανέχεια.
Παρόμοιες κινητοποιήσεις - όχι σε τέτοια έκταση - είχαν κάνει και πριν τρία περίπου χρόνια οι πιλότοι (επί ηγεσίας Γ. Αυλωνίτη και ΑΤΑ Ι. Γιάγκου) όταν περικόπηκε μέρος του πτητικού τους επιδόματος. Πριν από μια περίπου δεκαετία μια ακόμα λευκή απεργία είχε κηρυχθεί για το πτητικό επίδομα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πιλότοι μεν πετούσαν ωστόσο δεν πήγαιναν στα ταμεία να παραλάβουν το πτητικό επίδομα το οποίο ήταν πολύ χαμηλό. Μετά από εκείνη την διαμαρτυρία, έγινε μια αύξηση του πτητικού τους επιδόματος.
Οι πιλότοι δεν πρόκειται φυσικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να πάψουν να πετούν για να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα-ας μην κάνουν όρεξη οι "στρατηγικοί σύμμαχοι", οι Τούρκοι, του ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα. Το γιατί κανένας δεν τους ρώτησε, παραμένει αναπάντητο. Μόνη τους λύση οι λευκές απεργίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δεν επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια και οι παραιτήσεις για όσους έχουν κατοχυρώσει συντάξιμα χρόνια. Και αναμένεται να είναι μαζικές αν δεν δοθεί λύση.

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: