Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

‘Канал 5’: Το ‘Ουράνιο Τόξο’ δεν θα συμμετάσχει στις τοπικές εκλογές της Ελλάδας .Εχει ήδη υποψηφίους σε συνδυασμούς που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα των σλαβόφωνων στην Ελλάδα, «Ουράνιο Τόξο» αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές, για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί οι εκλογές αυτές είναι νέες και δεν έχουν ετοιμάσει καταλόγους υποψηφίων για υποψήφιους δημάρχους.
«Από τη μια πλευρά, είναι οικονομικά αδύνατο για ένα μικρό κόμμα να συμμετάσχει στη διαδικασία μιας εκλογικής εκστρατείας, από την άλλη, υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες για τη συμμετοχή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με το νέο σχηματισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα. Μεσολαβεί μια πολύ μικρή χρονική περίοδος και ένα μικρό κόμμα δεν μπορεί να προετοιμαστεί επαρκώς, ώστε να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για τους υποψηφίους», δήλωσε εκπρόσωπος του «Ουράνιου Τόξου».
Τα μέλη του κόμματος αυτού, θεωρούν ότι το νέο αυτοδιοικητικό σύστημα ‘Καλλικράτης’ στην Ελλάδα, όπου πολλοί μικροί δήμοι συγχωνεύονται σε έναν Δήμο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συμμετάσχουν τα μικρά πολιτικά κόμματα που είναι εκτός κοινοβουλίου, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.
Από την άλλη πλευρά, οι ελληνικές ιστοσελίδες αναφέρουν κι άλλους λόγους. Σύμφωνα με αυτές, πολλά μέλη του ‘Ουράνιου Τόξου’ έχουν ήδη υποψηφίους σε συνδυασμούς που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ. Η περίπτωση αυτή δεν αναφέρεται μόνον στην περιοχή της Φλώρινας, αλλά και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας, αναφέρει το κανάλι ‘5’.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: