Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Eμπρηστικές κινήσεις και δηλώσεις των εξτρεμιστών μουσουλμάνων στη Θράκη

Μερικές ημέρες πριν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα (αν δεν έρθει ο Μ.Νετανιάχου, βάσει του ... όρου (!) που έχει θέσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας) οι εξτρεμιστές της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκης έκαναν σήμερα την κίνησή τους: Η πρόεδρος του συνδυασμού "Πρώτο βήμα προς την ισότητα", Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πήγε στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και κατέθεσε επίσημα την αίτηση της.
Μετά την υποβολή της αίτησης στα εγκαίνια  των εκλογικών γραφείων του συνδυασμού "Πρώτο βήμα προς την Ισότητα" που βρίσκεται απέναντι από την παράνομη "Ένωση Νεολαίας Κομοτηνής", (οι εξτρεμιστές την αποκαλούν "Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής") παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του εξτρεμιστικού πολιτικού σχηματισμού . Παραβρέθηκε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ομιλία στήριξης.Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και επίτιμος πρόεδρος του συνδυασμού, Σαμί Τοραμάν.
Ο Σαμί Τοραμάν στην ομιλία του είπε : "Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως έχουν υποθηκεύσει τις ψήφους της μειονότητας και δεν υπολογίζουν τους θεσμούς της, φυσικά θα πάρουνε μαθήματα από αυτήν την κίνηση…Αυτός ο συνδυασμός είναι συνδυασμός του λαού. Με αυτήν την κίνηση ο λαός της μειονότητας θα βγάλει τον εαυτό του μπροστά. Εμείς χωρίς να κουραστούμε θα περιγράφουμε τις αδικίες και τις διακρίσεις που υπόκειται ο λαός. Θα θέσουμε τις διακρίσεις ανάμεσα στις γειτονιές και τα σχολεία. Θα περιγράψουμε τις ενώσεις κηδεμόνων που δεν λειτουργούνε. Θα περιγράψουμε τα σχολεία χωρίς αίθουσες. Εμείς δεν ήρθαμε στην Δυτική Θράκη από το διάστημα. Όλα αυτά εδώ έμειναν παρακαταθήκη από τους προγόνους μας. Θα αναζητήσουμε δρόμους ανάπτυξης αυτής της περιοχής χωρίς διακρίσεις γλώσσας, θρησκείας και καταγωγής. Η πίστη της επιτυχίας είναι το ήμισυ. Αυτήν την πίστη την έχουμε". 
O πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς προχώρησε και σε εμπρηστικές και εκφοβιστικές δηλώσεις κατά την ηγετών της νομοταγούς μειοντότητας που αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία: "Οι λόγοι που γέννησαν  αυτούς τους ανεξάρτητους συνδυασμούς σε Ξάνθη και Κομοτηνή, είναι οι χρόνιες αδικίες σε βάρος της μειονότητας μας και η διαφορά 50 χρόνων ανάμεσα στην πλειονότητα και την μειονότητα. Σύμφωνα με τα κουτσομπολιά, αυτός ο συνδυασμός, πήγε λένε την μειονότητα μας 20 χρόνια πίσω. Και εμείς λέμε στους διοικούντες, εσείς αυτήν τη μειονότητα εδώ και πολλά χρόνια την πήγατε 50 χρόνια πίσω. Τώρα λογοδοτήστε για αυτό. Για αυτό ανησυχείτε. Τώρα είναι ο καιρός να δώσετε λογαριασμό. Και στους δύο συνδυασμούς, λέμε να βγούνε επωφελείς για την μειονότητα μας. Τώρα δεν είναι καιρός να σταματήσουμε, τώρα είναι καιρός να αποδείξουμε τον τουρκισμό".
Η πρόεδρος του συνδυασμού "Πρώτο βήμα για την Ισότητα" Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην ομιλία της ανέφερε πως για πρώτη φορά μετέχει ανεξάρτητος συνδυασμός στην Κομοτηνή και πως ενώθηκαν για να δώσουν μιαν εικόνα ενότητας και ομοψυχίας.
Η Μουσταφάογλου συνέχισε λέγοντας : "Ο λόγος συμμετοχής μας στις εκλογές είναι ότι παρά τις υποσχέσεις για ισότητα, δεν την βιώνουμε και δεν τη βλέπουμε. Και όπως γίνεται αντιληπτό από το όνομα του συνδυασμού μας, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε αυτήν τη διαταραχθείσα ισορροπία. Από τώρα και μετά είναι καιρός για δουλειά. Το μήνυμα που θα δώσουμε στις 7 Νοεμβρίου πρέπει να φτάσει πολύ μακριά. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο δικός σας συνδυασμός. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο δικός μας συνδυασμός".   
Είναι ο πρώτος καθαρά μειονοτικός πολιτικός σχηματισμός που σχηματίζεται στην Θράκη.

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: