Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση του ΛΑΟΣ για την αλλαγή της σύνθεσης της ελληνοτουρκικής επιτροπής μελέτης σχολικών βιβλίων

Ερώτηση κατέθεσε οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, Γεώργιος Ανατολάκης, Ηλίας Πολατίδης, Παύλος Μαρκάκης, προς την υπουργό Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με θέμα "Η αλλαγή της σύνθεσης της μικτής επιτροπής με Τούρκους ιστορικούς για την μελέτη των ελληνικών σχολικών βιβλίων". Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με δημοσιεύματα η ελληνίδα υπουργός απεφάσισε στις 5 Οκτωβρίου την αλλαγή της σύνθεσης της μικτής επιτροπής που μαζί με Τούρκους ιστορικούς «μελετούν» τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως των δύο χωρών, προκειμένου να «απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν τις έριδες μεταξύ των δύο λαών».
Με την ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ, ζητούν να ενημερωθούν για το κατά πόσο τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ποια ήταν τα αρχικά μέλη και ποια είναι τα νέα μέλη της επιτροπής. Ζητούν επίσης να μάθουν ποιο είναι το μέχρι σήμερα παραχθέν έργο της μικτής επιτροπής, τι περιλαμβάνουν τα πρακτικά των μικτών επιτροπών, ποιες είναι οι εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί από τα δύο υπουργεία Ελλάδας και Τουρκίας και με τι περιεχόμενο, καθώς και ποια αρχή θα επικυρώσει τις εισηγήσεις αυτές.
Τέλος οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ ερωτούν την υπουργό να διευκρινιστούν ποιες είναι οι απαλείψεις από τα κεφάλαια ιστορίας των τουρκικών σχολικών εγχειριδίων που ζήτησαν οι Έλληνες ιστορικοί και απεδέχθησαν οι Τούρκοι συνάδελφοι τους, καθώς και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πρακτικής υλοποίησης και εφαρμογής αυτών των απαλείψεων από τα βιβλία της ιστορίας των δύο χωρών.

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: