Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

«Το πάρτι των δήμων»

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Είναι ο τίτλος του κυρίου άρθρου της «Καθημερινής» (φ. της 4/8), το οποίο περιγράφοντας την άθλια διαχείριση των άθλιων δημάρχων, γράφει ότι «οι φορολογούμενοι όλης της χώρας (δεν) οφείλουν να χρηματοδοτούν τα πανηγύρια των αρχόντων της Τ.Α., τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα πολλά σκάνδαλα...», καταλήγοντας: «Η κρίση, στην οποία συνέβαλε και η σπατάλη πολλών δημάρχων, δεν επιτρέπει άλλες επιλογές».
Σωστές, αλλά πολύ ετεροχρονισμένες διαπιστώσεις και προτάσεις, αφού ο γράφων εδώ και δεκαετίες αναδεικνύει τους δημοτικούς βόθρους εν μέσω της σιωπής των πάντων (βλ. π.χ. τα άρθρα μου: «Καρναβαλίστικος δημοτικολαϊκισμός», στα «Πολιτικά Θέματα», της 4/3/1994, - «Δημοτικοεκλογικά πυροτεχνήματα», στην εβδομαδιαία «Εποχή», της 11/10/1998, - «Δημοτικός Μπερλουσκονισμός ή κομματικός Μπερτουδουλισμός», στα «Πολιτικά Θέματα της 25/5/2001, - «Η διαφθορά στην Αυτοδιοίκηση», στα «Πολιτικά Θέματα» της 1/11/2002».
Αυτά και πολλά άλλα καταμαρτυρούσε ο γράφων για το βίο και την πολιτεία των «Λουδοβίκων της Αυτοδιοίκησης» - όπως ήταν ο τίτλος ενός άρθρου μου – εν μέσω σιωπής των πάντων.
Η άσκηση κριτικής ήταν αδιανόητη. Οι πάντες ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους. Τώρα όμως είναι  αργά. Πολύ αργά.
Ο βόθρος ο πολιτικός διερράγη, η χρεοκοπία της Ελλάδας επήλθε και το Δ.Ν.Τ. ήρθε.
Γι’ αυτό έγραφα εδώ και χρόνια: «Αρρωστημένη δημοσιογραφία = χυδαία δημοκρατία», στα «Πολιτικά Θέματα», της 24/1/2003).
Αν μιλούσαν οι δημοσιογράφοι όταν έπρεπε και αν έγραφαν οι δημοσιογράφοι αυτά που έπρεπε, η μοίρα της Ελλάδας δεν θα ήταν αυτή που είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια: