Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

«Μη συγκρίσιμα είδη»: Η αποθέωση της κομπίνας

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Είναι γνωστό ότι ετούτα τα χρόνια της πολιτικής χολέρας, οι κάθε λογής εκφραστές της δεν σκέπτονται και δεν κάνουν τίποτα, το οποίο να μην εμπεριέχει την κομπίνα.
Η κομπίνα, λέει το λεξικό, έχει τη ρίζα της στη γαλλική γλώσσα και σημαίνει απάτη και το παράγωγό της κομπιναδόρος σημαίνει τον απατεώνα.
Αυτή την ετοιμολογία σκέφθηκα διαβάζοντας την επιφυλλίδα του διανοητή Χ. Γιανναρά, στην «Καθημερινή», της 22 Αυγούστου με τίτλο: «Το ζητούμενο: Συγκρίσιμα ήθη», που αποτελούσε παράφραση μιας χρυσοτόκου απάτης, που φέρει το όνομα: «Μη συγκρίσιμα» ιατρικά είδη. Τί κρύβει αυτός ο «αθώος» ιατρικός όρος;
Ο όρος αυτός, γράφει πάντα ο ουσιαστικός και διεισδυτικός Γιανναράς, σημαίνει  αγορά ιατρικών ειδών «εκτός πλαισίου διαγωνιστικών διαδικασιών».
Αυτή την «αθώα» φράση θέσπισε η τ. υπουργός υγείας, το 2001 όταν ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου επί κυβερνήσεως του πρωθυπουργού Σημίτη που μας έλεγε: «όποιος έχει στοιχεία διαφθοράς να πάει στον εισαγγελέα»!!!
Όμως, πως να πας στον εισαγγελέα αφού η κομπίνα είχε θεσμοθετηθεί με το νόμο 2056/2001, με τον οποίο τα μη συγκρίσιμα ιατρικά είδη αγοράζονταν χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό! Τί σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει: Φάτε, πιέστε βρε αδέλφια μέσα στα ιατρικά τα βιλαέτια, αφού οι υπερκοστολογήσεις είναι αστρονομικές. Να δύο παραδείγματα που καταγράφει ο Γιανναράς: «Ένα πλέγμα για την αναχαίτιση κήλης στοιχίζει τρία (3) ευρώ και χρεώνεται από τα δημόσια νοσοκομεία στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία επτακόσια (700) ευρώ! Ένας νάρθηκας (στεντ) κοστίζει στην Ολλανδία επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ και στην Ελλάδα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.
Πρόκειται για τη μεγάλη ληστεία των νοσοκομείων, τα οποία χρωστούν δις και δις ευρώ και οι προμηθευτές αρνούνται να τα εφοδιάσουν με γάζα!
Όμως, το πιο πρόστυχο, το πιο προκλητικό και το πιο πούστικο είναι ότι αυτό το φαγοπότι το συνέχισε η Ν.Δ. με τον  τότε υπουργό της επί της υγείας και νυν δήμαρχο Αθηναίων και ξανά υποψήφιο για ν’ αναπαράγει τη διαφθορά.
Το πιο πρόστυχο από τα πρόστυχα είναι ότι ο εν λόγω… αυτοδιοικητικός αύξησε στο έπακρο την κομπίνα «αφού πρόσθεσε εξήντα (60) επί πλέον «μη συγκρίσιμα» είδη!» γράφει ο Γιανναράς, που σημειώνει: «Αυτοί οι άνθρωποι, και αναρίθμητοι ανάλογων πολιτικών συμπεριφορών, συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους μας δίχως ίχνος ντροπής και επιμένουν θρασύτατα να ζητούν την ψήφο μας».
Αυτού του είδους οι ληστρικές συμπεριφορές χρειάζονται έκτακτα στρατοδικεία και όχι αδρανούντες εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: