Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τελευταία η Ελλάδα παγκοσμίως, σχεδόν, στην ανταγω¬νιστικότητα (Εφημερίδες της 10ης Σεπτεμβρίου)

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Αυτή είναι η διαπίστωση του αρμόδιου Διεθνούς Οργανισμού μετρήσεως της ανταγωνιστικότητας, ο οποίος μας τοποθετεί πιο κάτω ακόμη και από υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες!
Τώρα, πολλά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια παριστάνουν τον έκπληκτο για το εθνικό κατάντημα ενώ τόσα και τόσα χρόνια σιωπούσαν, επαινούσαν και έγλειφαν με το αζημίωτο.
Τώρα, ο φαύλος λαός κουνά την κεφάλα του και μονολογεί λέγοντας: που φθάσαμε.
Τώρα, «ηγέτες» και ηγετίσκοι καυτηριάζουν το εθνοκτόνο γεγονός. Σαράντα χρόνια, όλος αυτός ο κόσμος μέσα σε μια συνωμοσία σιωπής αλληλοευλογούσε τα γένια του αλληλοκολακευόμενος!
Η φαυλότης σ’ όλο της το «μεγαλείο»!

Όμως, ο γράφων που δεν έφαγε τίποτα, που δεν ευνοήθηκε από κανένα και αρνήθηκε να μπει  στους βόθρους του συστήματος της διαφθοράς, έγραφε εδώ και δυο δεκαετίες αναδεικνύοντας το φαινόμενο και επισημαίνοντας τους κοινωνικούς, οικονομικούς και εθνικούς κινδύνους.
Τότε, λοιπόν, που όλοι χόρευαν το χορό των κολασμένων, ο γράφων έγραφε αγωνιωδώς: «Παραγωγικότητα και σκάνδαλα δεν πάνε μαζί». Ήταν ο  τίτλος του άρθρου μου στην «Ελευθεροτυπία» της 6ης Απριλίου 1989, το οποίο κατέληγε: «Όσοι ασκούν εξουσία είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το ηθικό παράδειγμα στην κοινωνία γιατί διαφορετικά δεν θα είναι πειστικοί στις εκκλήσεις για παραγωγικότητα».
Από τότε  και στη συνέχεια η διαφθορά οργίασε, οι οχετοί έσπασαν και μόλυναν την πολιτική και κοινωνική μας ζωή και η Ελλάδα χρεοκόπησε προγραμματισμένα. Όταν ένας φαυλεπίφαυλος λαός δεν ντρέπεται για τους ηγέτες του και για τις πράξεις και παραλείψεις τους είναι νεκρός. Τώρα δεν υπάρχει σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: