Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

— Ήταν λέει σαν όνειρο: Φαντάσου να ξύπναγε κάποιος προχθές, αγουροξυπνημένος και κουρασμένος, στις 7.45 το πρωί και λίγα λεπτά αργότερα να άκουγε τον ανασχηματισμό του Γιώργου και να έψαχνε αδίκως το όνομα του φον.
— Υπήρχε και το χειρότερο όνειρο για τους διπλωμάτες, να έβλεπαν το όνομα του Γ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του υπουργού, καθώς είναι γνωστές οι αψιμαχίες που είχαν στο παρελθόν με αφορμή τη σκληρή στάση του πρώην «τσάρου» της οικονομίας στο θέμα των περικοπών των μισθών τους...
— Τελικά τους προέκυψε ο Σταύρος Λαμπρινίδης, που κάποιοι τον θυμούνται από το πέρασμά του από τη θέση του συμβούλου του Γ. Παπανδρέου στη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών μέχρι το 2004. Στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, κολλητός του Νίκου και του Αντρίκου Παπανδρέου και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιώργου. Λιγότερο αποστειρωμένος από τον φον Δημήτριο, ο οποίος θυσιάστηκε ως πρώτος τη τάξει κηπουρός και επειδή άρχισε να κάνει του κεφαλιού του (όπως με την επίθεση εναντίον των βουλευτών).
— Εξάλλου και οι δημόσιες παρεμβάσεις της δημοσιογράφου συζύγου του κάθε άλλο παρά συνέβαλαν στην παραμονή του στο υπουργείο Εξωτερικών.
— Απλώς όσοι βρίσκονται στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου δεν συνειδητοποιούν ότι είναι απολύτως αναλώσιμοι…
— Πάντως δεν θα είναι κι άσχημα να συνεχίσει τη ζωή του στις Βρυξέλλες ο κ. Δρούτσας, μια και καταλαμβάνει τη θέση του κ. Λαμπρινίδη στην Ευρωβουλή.
• Και ο Σπύρος Κουβέλης, όπως φαινόταν εδώ και καιρό, εγκατέλειψε τις δόξες του υπουργείου Εξωτερικών, όπου παραμένει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κάνει τη δουλειά της, και ο Δ. Δόλλης, που αν μη τι άλλο τις δύσκολες αποστολές που του ανέθεσαν τις έφερε εις πέρας…
— Στην Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών συγκάλεσε σύσκεψη με τους πρέσβεις του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Ουάσινγκτον, σε διεθνείς οργανισμούς και στη Μ. Ανατολή και την Αφρική προκειμένου να κουβεντιάσουν για την τουρκική πολιτική σε αυτές τις περιοχές του κόσμου. Στην Αθήνα φυσικά και δεν έχει συγκληθεί ούτε τέτοια ούτε άλλη σύσκεψη. Εξάλλου, ο φον Δημήτριος ήταν απασχολημένος συμβάλλοντας στην κατάστρωση των σχεδίων για την κατατρόπωση των εσωκομματικών εχθρών και αντιπάλων.
— Ημέρες πανικού στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, όχι μόνο στον Α΄ όροφο αλλά και στο ισόγειο. Υπήρξε σύγχυση για το εάν τελικά θα έπρεπε σύντομα να αναχωρήσουν όλοι μαζί ή απλώς θα έπαιρναν (ορισμένοι από την ομάδα) παράταση και αναβολή εκτέλεσης της «ποινής».
• Ο πιο ωραίος είναι ο «ΖΕ» και ο μεγάλος «ΠΑ», γιατί ο μικρότερος «ΠΑ» βλέπει την... Άγκυρα να ξεθωριάζει. Ο «ΖΕ» απλώς ελπίζει ότι όσο μένει η κυβέρνηση θα μένει και ο ίδιος εκεί, ως παγκόσμιος σταθερά. Να μπορεί να εξηγήσει στον επόμενο ποιοι είναι οι «καλοί» και ποιοι οι «κακοί». Άσε που μπορεί να τον χρειάζονται πάντοτε οι καινούργιοι, οπότε θα γλιτώσει την αποστρατεία.
— Η ανησυχία κάθε άλλο παρά έχει διασκεδασθεί πάντως, μια και όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να μην κατέρρευσε η κυβέρνηση, αλλά είναι θέμα χρόνου και τυχαίου περιστατικού για να συμβεί αυτό. Και τότε άντε να κάνεις συμφωνία με την επόμενη κυβέρνηση και να την πείσεις ότι είχες συμφωνήσει με τον φον Δημήτριο να πάρεις την τάδε μετάθεση… Βράσε όρυζα.
— Η απομάκρυνση, έστω και προσωρινά, της προοπτικής των εκλογών δεν έχει καταλαγιάσει την αγωνία των στελεχών πέριξ της πολιτικής ηγεσίας, που με την πρώτη ευκαιρία θα εξαφανιστούν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να καπαρώσουν ένα καλό πόστο.
— Λέτε ότι τυχαία έχει μείνει τόσο καιρό στην Άγκυρα ο Φώτης Ξύδας ή στην Ουάσινγκτον ο Βασίλης Κασκαρέλης; Για τον τελευταίο πάντως έχει δημιουργηθεί άλλο υπηρεσιακό ζήτημα, μια και είναι ήδη συνταξιούχος και απλώς κάνει χρήση της ευεργετικής για τους αφυπηρετούντες υπαλλήλους ρύθμισης του νόμου και πιθανόν να μην είναι πρόθυμος να αδειάσει τη θέση όταν τη χρειαστεί ο Χρήστος ή ο Δημήτρης.
• Με εκείνη την περίφημη ΕΔΕ και την τεχνική έρευνα που γίνεται από τον Φεβρουάριο για να διαπιστωθεί εάν και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις τι απέγινε; Φαίνεται ότι η έρευνα έχει... δόντια. Και δόντια πολύ δυνατά. Εκτός αν η έρευνα έπεσε σε Φαλκονέρα... συγγενών. Δεν λέω τίποτε άλλο πέραν του ότι στις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ υπήρχαν γενναίες επιχορηγήσεις σε οργανώσεις μελών της οικογένειας του ίδιου του πρωθυπουργού.
— Αλλά αφού το ΥΠΕΞ δεν βρίσκει χρόνο να τελειώσει την έρευνα και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα, μήπως κάποιος βουλευτής πρέπει να υποβάλει το ερώτημα πόσα χρήματα πήραν από το 1996 και μετά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η «WIN Peace», ο «Κύκλος της Πάτμου» και κάποιες άλλες οργανώσεις με αφετηρία τη Λάρισα; Η σύμπτωση είναι διαβολική, αλλά η πρώτη ΜΚΟ είναι η οργάνωση που είχε ιδρύσει η κ. Μάργκαρετ Παπανδρέου και στην άλλη δραστηριοποιούνταν ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρίκος Παπανδρέου.
• Είδαμε τους χάρτες του κ. Μανιάτη για την εξαγγελία ερευνών για πετρέλαια δυτικά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και νοτίως της Κρήτης, μέχρι το όριο της νοητής γραμμής στην προέκταση της συνοριακής γραμμής μεταξύ Λιβύης και Αιγύπτου. Η απορία που έχουμε είναι πώς διασφαλίζει ότι η εξαίρεση της περιοχής δυτικά της Πελοποννήσου ή στο κέντρο του Αιγαίου ή νοτίως της Ρόδου και της Καρπάθου δεν σημαίνει και «οικειοθελή παραίτηση» από τα δικαιώματα της χώρας μας στις υπόλοιπες περιοχές εκτός του χάρτη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για έρευνες...
— Είδαμε σε εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Τσούκαλη να ξιφουλκεί υπέρ του περιορισμού του σπάταλου κράτους κ.λπ. κ.λπ. Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε είναι πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχει εισπράξει την τελευταία δεκαετία το περίφημο ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ.
— Και μια διαβολική σύμπτωση: Άνθρωποι που πέρασαν από το ΕΛΙΑΜΕΠ ξαναβρίσκονται στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και άλλα τέτοια κοινωφελή ιδρύματα!

Πηγή : http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: