Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ερντογάν και… ερντογανισμένοι

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ο Τ Α Ν ΕΝΑΣ  Έλλην Κύπριος αρχηγός κόμματος, την επαύριον της επανεκλογής τού επί 9ετία κυβερνώντος στην Τουρκία Ερντογάν, δηλώνει ότι, «η πολιτική του Ερντογάν στο Κυπριακό θα εξαρτηθεί αν θα κάνει συμμαχία με το άλφα ή βήτα κόμμα για να επιτύχει τις αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα», τότε επαληθεύεται ξανά ένα από τα μόνιμα μειονεκτήματα της ηγεσίας μας:
Η άγνοια, η αδυναμία αντίληψης, η ανεπάρκεια ανάγνωσης, η ανικανότητα γνώσης, αποκρυπτογράφησης, ανάλυσης και, συνεπώς, πρόβλεψης της τουρκικής πολιτικής. Ο συγκεκριμένος πολιτικός -και μαζί του πλείονες άλλοι ομοεθνείς… ομότεχνοί του- μετά από εννέα χρόνια υλοποιούμενης εμπράκτως πολιτικής Ερντογάν, τρέφει τον Ιούνιο του 2011 τις ίδιες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που έτρεφε και το Νοέμβριο του 2002!
- Σαν να μην πέρασε έκτοτε ούτε μέρα!
- Σαν να μην έσπασαν τα μούτρα τους, επί εννέα συναπτά έτη, όλες οι ψευδαισθήσεις που Αθήνα και Λευκωσία καλλιέργησαν περί Ερντογάν!
- Σαν να μην έχουν ναυαγήσει όλες οι ελπίδες, που η δική τους ανεπάρκεια εναπέθεσε έκτοτε στην άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία!
- Σαν να μην είναι οι ίδιοι που θρηνούν κι οδύρονται ότι η Άγκυρα (του Ερντογάν) δεν αφήνει τους εγκάθετούς της, Ταλάτ κι ΄Ερογλου, να κάνουν τις αναγκαίες υποχωρήσεις για να «λύσουν» το Κυπριακό «στη βάση» των… λοιπών και χειρότερων ψευδαισθήσεών τους!
- Σαν να μην είναι οι ίδιοι που κλαψουρίζουν, επειδή ο Ερντογάν δεν αποκρίθηκε στις προσκλαύσεις Χριστόφια να τον καλέσει να… φάνε μαζί ψάρι στον Βόσπορο!
Ο Τ Α Ν Έλλην Κύπριος αρχηγός κόμματος φαντασιώνεται φωνακτά ενώπιον των ΜΜΕ ότι η πολιτική Ερντογάν θα εξαρτηθεί από τις κομματικές του συμμαχίες, απλώς κρίνει εξ ιδίων τα… τουρκικά! Νομίζει, αφελέστατα(;), ότι η τουρκική στρατηγική καθορίζεται με τη μέθοδο των… Καρεκλών που εν Λευκωσία χορηγεί ο Χριστόφιας στον Καρογιάν! Ή με την υποστήριξη που εντός Εθνικού Συμβουλίου παρείχε ο Αναστασιάδης στον Χριστόφια, ώστε να καμαρώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Ά. Κυπριανού 14.2.2010 ότι «την πολιτική Χριστόφια στηρίζει η πλειοψηφία του λαού»!
Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ ο εν λόγω Έλλην Κύπριος αρχηγός, πέραν όλων των άλλων, δεν τα κατάφερε ακόμα να διαβάσει ΚΑΙ ν’ αντιληφθεί το «Στρατηγικό Βάθος» της πολιτικής Ερντογάν, που έγραψε από το 1999 ο Νταβούτογλου κι από πέρσι τον Μάιο κυκλοφορεί σε αλλεπάλληλες εκδόσεις η ελληνική του μετάφραση. Ούτε ο ίδιος, ούτε κι οι σύμβουλοί του… «τουρκολόγοι»!

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: