Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Οι γαλανόλευκες θριάμβευσαν και πάλι σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν πάλι μαζικές και με φοβερό παλμό, παρά το τριήμερο και τα τερτίπια του καιρού. 19η συνεχόμενη ημέρα διαμαρτυρίας και αυτή τη φορά, οι γαλανόλευκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στον Λευκό Πύργο) ήταν απλά αμέτρητες, σε πείσμα κάποιων στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, οι οποίοι συνεχίζουν τις κοινοβιακές τους διαδικασίες, μιλώντας για άσχετα με την κρίση που μαστίζει τη χώρα, πράγματα, σε συνελεύσεις-παρωδίες. Τα συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της νέας φορολογικής λαίλαπας, έδιναν και έπαιρναν, ενώ η επινοητικότητα κάποιων, κέρδισε Όσκαρ: δέσμη λέιζερ, που έπεφτε στη Βουλή πάνω από το περιστύλιο, ανέγραψε στα τοιχώματα του κτιρίου τη λέξη ΚΛΕΦΤΕΣ. Μια λέξη, που λέει πολλά για το πόσο απαξιωμένο είναι πλέον στα μάτια των πολιτών το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας μας. Να και μια κυβερνητική απώλεια: δεν θα ψηφίσει, λέει, το μεσοπρόθεσμο, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης. Αλλά, οι βουλευτές, έγιναν πάλι στόχος αποδοκιμασιών: αυτή τη φορά, σειρά είχαν στα Ιωάννινα οι Μιχάλης Παντούλας του ΠΑΣΟΚ και Σταύρος Καλογιάννης της ΝΔ.
Όλοι στο Σύνταγμα ήθελαν να μάθουν πότε θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, ώστε εκείνη τη μέρα να δώσουν δυναμικό παρόν αλλά και μήνυμα σε όσους το ψηφίσουν, ότι θα είναι υπόλογοι απέναντι στην ελληνική ιστορία. Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που εν όψει της γενικής απεργίας της Τετάρτης, θα κατηφορίσουν στο Σύνταγμα, για να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας κατά του σαθρού κατεστημένου που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία για να πληρώνει τοκοχρεολύσια... Και βέβαια, η οργή γιγαντώνεται, καθώς η κυβέρνηση τα έχει βάλει με τους ασφαλισμένους παραπληγικούς & τετραπληγικούς, «κουτσουρεύοντας» τις παροχές τους. Πολύς «σοσιαλισμός» έχει πέσει! Τώρα, το ότι το υπουργείο Οικονομικών «επιχορηγεί» το σύλλογο των υπαλλήλων του, αυτό είναι μια άλλη ιστορία... Οι παραδοξότητες, αποτελούν άλλωστε εδώ και δεκαετίες, συστατικό στοιχείο της δημόσιας διοίκησης. 
Κατά τα άλλα, ο Ερντογάν στις εκλογές της γείτονος επισφράγισε την απόλυτη επικράτησή του, με ποσοστό που αγγίζει το 50% και 325 έδρες (!), αλλά και τους Κούρδους πατριώτες πρώτη δύναμη στην ευρύτερη περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ. 

Πηγή : www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: