ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΝΙΚ.ΜΠΑΚΟΛΑΣ
Πάρεδρος Παιδ.Ινστ.-ΕπιθεωρητήςΜέλος τυ Δ.Σ της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα
Τελείωσε στην Ελλάδα η απογραφή του 2011 και μάλλον τώρα πρέπει να είναι στο στάδιο επεξεργασίας.
Επιτρέψατέ μου να έχω πάρα πολλά ερωτήματα ως απογραφόμενος και στην Ελλάδα.
Στο περιοδικό Ηπειρωτική Εταιρεία,τεύχ.267 τον Μάρτιο του 2001,τότε που έντονα γίνονταν λόγος για τις ταυτότητες, είχα διατυπώσει στη σελίδα 98 με έμφαση: Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 18-3-2001.Και το είχα πράξει αυτό,διότι από τις αρχές του 1900 κάποιες από τις λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις,διακριτικά χειραγωγούσαν τις Απογραφές, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Φοβούνται γαρ το ξύπνημα του Πολιτισμού της Ρωμηωσύνης, ως αντίπαλο δέος.
Την 27η Μαρτίου 2011 απογράφτηκα στο Λονδίνο και αυτό έγινε για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν το 1981. Στο σπίτι μας ήταν πολύ έγκαιρα το σχετικό υλικό το οποίο μελετούσαμε προσεκτικά και υπεύθυνα ,το συμπληρώναμε μόνοι μας, ζητώντας με άνεση κάθε πληροφορία εννοιών ή σωστής κατανόησης λόγω γλώσσας.
Μετά το υπογράφαμε και το ταχυδρομούσαμε ή το στέλναμε ηλεκτρονικά..
Έγινε και εδώ η απογραφή με απογραφείς. Πριν από πολλά χρόνια, ίσως το 1961, είχα διατελέσει και ο ίδιος απογραφέας.
Προσπαθώ τώρα για πολλές ώρες και επί τριήμερον να βρω κάπου το Ατομικό Ερωτηματολόγιον Απογραφής Πληθυσμού 2011, το Ελληνικό εννοώ.
Δεν το βρήκα πουθενά…!
Έχω το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι 7σέλιδο και θα σας το παρουσιάσω συνοπτικά για κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία
που αφορούν την Εθνική μας Υπόσταση. Την Εθνική Υπόσταση που τείνουμε να εξαφανίσουμε με την ανοχή μας , στα πλαίσια του αυτοκτονικού Εθνομηδενισμού.
Από πολλά χρόνια φωνάζαμε , γράφαμε, τονίζαμε ότι πολλές δράσεις, ιδιαίτερα στην Παιδεία, γίνονται έξω από τα πλαίσια του Συντάγματος και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Δεν μας έδιναν καμιά σημασία χαρακτηρίζοντάς μας ως γραφικούς…
Τώρα που μόνο για οικονομικούς λόγους ξεσηκωθήκαμε και τρέχουμε στις Πλατείες και καλά κάνουμε, χωρίς σαφή εθνικό Προσανατολισμό, τώρα που μας βούλιαξαν, μας υπενθύμισαν ότι σε κάθε 10ετία μετράμε τις Δυνάμεις μας με την Απογραφή Πληθυσμού.
ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
Η πρώτη σελίδα αρχίζει με μικρό, αλλά ουσιαστικό μήνυμα για κάθε απογραφόμενο για τον σκοπό ,τον χρόνο, την χρήση, την ασφάλεια του Εθνικού Στατικολόγου Τζιλ Μάθεσον,η Διεύθυνση έκδοσης και υποβολής του εντύπου Ερωτηματολογίου, ή η ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής, η διεύθυνση κατοικίας, η υπεύθυνη δήλωση ,η υπογραφή και το τηλέφωνο του απογραφόμενου. Τελειώνει η σελίδα με υπόδειξη 4 τρόπων βοήθειας.
Η δεύτερη σελίδα παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την συμπλήρωση, η τρίτη σελίδα αφορά τον ίδιο ή αυτόν που μπορούσε βοηθητικά να συμπληρώσει, προφανώς για την αξιοπιστία και ακρίβεια.
Η τέταρτη, η πέμπτη, η έκτη και η τελευταία έβδομη αναφέρονται σε 43 ατομικές γενικές ερωτήσεις που οι περισσότερες αναλύονται με επί μερους από 2 έως 19 ερωτήσεις. Δίνεται έμφαση στον τόπο και χρόνο γέννησης, στις μετακινήσεις, στην κατάσταση υγείας ,στη διάρκεια κατοίκησης.
Η 15η γενική ερώτηση αφορά την περιγραφή της Εθνικής Ταυτότητας,με 7 αποχρώσεις.
Η 16η αφορά την κατάταξη σε εθνικά γκρουπ : λευκό με 5 αποχρώσεις, μιγάδικο με 5 αποχρώσεις, Ασιατικό με 6 αποχρώσεις, μαύρο με 4 αποχρώσεις, άλλο με αραβική προέλευση ή άλλη.
Η 18η και 19η αφορά την κύρια γλώσσα την οποία συνδέει και με το θρήσκευμα.
Η 20ή γενική ερώτηση εθελοντική, αφορά τα θρησκεύματα με πάρα πολλές διαιρέσεις ή αποκλίσεις.
Στη συνέχεια οι ερωτήσεις αναφέρονται στα είδη διαβατηρίων ,στην καθημερινή εργασία ή απασχόληση, στην αναλυτική περιγραφή προσόντων, στο κύριο επάγγελμα,
σε λεπτομέρειες εργασίας, μερική ή πλήρη απασχόληση, σε εργασιακές μεταβολές σε ανεργία σε σύνταξη κ.λ.π.
Μετά την 20ή γενική ερώτηση μέχρι την 43η αναφέρομαι απλά,για να μην βασανίζω τους αναγνώστες.
Βασικά αναφέρθηκα σε αυτά που αποτελούν τα στοιχεία της θεωρίας του Ζωντανού Πνεύματος του Έθνους, δηλαδή το Γένος ή Καταγωγή, το Θρήσκευμα, η Γλώσσα, η Πολιτιστική Παράδοση και η σχέση της με τον Χώρο. Αυτό που προστατεύουν οι άλλοι για την πατρίδα τους.
Εμάς ,το Ζωντανό Πνεύμα του Έθνους, την πραγματική μας Δύναμη επιβίωσης και Δημιουργίας, το παρουσίασαν διαστροφικά, ως δήθεν Εθνικιστικό, Σωβινιστικό, Σκοταδιστικό ,έλεγχοντας ξένα κέντρα τον Πολιτισμό μας,την Παιδεία μας,την Ταυτότητά μας.
Περισσότερα για το Ζωντανό πνεύμα του Έθνους, στο περιοδικό ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ και στα τεύχη 233/1996 μέχρι242/1997.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου