Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η ολική επαναφορά των δολοφόνων χαρακτήρων της γκαιμπελικής «Χαραυγής» στη Κύπρο


Το εκφραστικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η εφημερίδα «Χαραυγή», συνεχίζει τις αήθεις επιθέσεις της εναντίον όσων τολμούν να κριτικάρουν και να στηλιτεύσουν τις πράξεις της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσπαθώντας να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο το συναγωνισμό με την ιδεολογικά συγγενική της φυλλάδα «Γνώμη», όσον αφορά στη λασπολογία και τη δυσφήμηση, η «Χ» και πάλι επανήλθε με ένα προκλητικό αρθρίδιο που αφορούσε τον Πόλυ Πολυβίου και την Μαρία Ιωαννίδου, σύζυγο του Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη.
Ο, ως συνήθως, ανώνυμος αρθρογράφος της «Χ» αναφέρεται στην κα Ιωαννίδου ως «υψηλή προσκεκλημένη» του κ. Πολυβίου στο Λονδίνο και, επίσης, μάς αποκαλύπτει ότι η σύζυγος του Αρχιπλοιάρχου θα είναι εκ των προτεινόντων την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Απαντήσεις στο συγκεκριμένο κείμενο δόθηκαν επαρκώς από τον Άριστο Μιχαηλίδη, μέσω της στήλης του στο «Φ» (07/08/2012), αλλά και από την κόρη του Αρχιπλοιάρχου, Κυριακή Ιωαννίδου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook. Γι’ αυτό, λοιπόν, δε θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στις χυδαιότητες της «Χ», αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένα σημεία.
Η κα Ιωαννίδου βρέθηκε στο Λονδίνο για να παρευρεθεί στην αποφοίτηση της κόρης της, η οποία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές τον περασμένο Ιούλιο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Προφανώς, ο λόγος που η Κυριακή Ιωαννίδου δεν πήγε στην περσινή τελετή αποφοίτησης ήταν ότι τα εμπορευματοκιβώτια, που άφησε ο Δημήτρης Χριστόφιας στο έλεος των καιρικών συνθηκών, εξερράγησαν και σκότωσαν τον πατέρα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο Αρχιπλοίαρχος δεν είχε διευθετήσει ταξίδι για να πάει στην αποφοίτηση της κόρης του, καθώς λόγω της διόγκωσης των εμπορευματοκιβωτίων θεώρησε πως έπρεπε να παραμείνει στην Κύπρο και να χειριστεί το θέμα. Ο κ. Πολυβίου προσφέρθηκε να παραχωρήσει το άδειο του διαμέρισμα στο Λονδίνο για τη φιλοξενία της κας Ιωαννίδου, για να μην αναγκαστεί να καταβάλει τα σημαντικά ποσά που απαιτούνταν, ελέω και Ολυμπιακών Αγώνων, για να διαμείνει σε ξενοδοχείο του Λονδίνου.
Όσον αφορά την υποτιθέμενη στήριξη της κας Ιωαννίδου στο Νίκο Αναστασιάδη, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την ίδια και μόνο, αλλά σύμφωνα με άκρως διασταυρωμένες πληροφορίες αυτό είναι ένα απίθανο σενάριο. Εξάλλου, το τι πράττουν οι συγγενείς των νεκρών της 11ης Ιουλίου αποτελεί δικό τους και μόνο ζήτημα και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση οι δικές τους ενέργειες να ταυτίζονται με τη θυσία των 13 λεβεντών στο Μαρί.
Είναι πρόδηλη η προσπάθεια της «Χ» να πλήξει την αντικειμενικότητα του κ. Πολυβίου και συνακόλουθα τη βαρύτητα του πορίσματος-καταπέλτη για το Δημήτρη Χριστόφια. Συνεχίζουν να οπτασιάζονται συνωμοσίες σε βάρος του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης, με σκοπό να επαναφέρουν στις τάξεις του κόμματος τα απολωλότα πρόβατα. Σκοπεύοντας στην περισυλλογή των κομματικών τους ερειπίων, έφθασαν στο σημείο να συκοφαντούν τη σύζυγο ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας, την οποία άφησε χήρα ο ίδιος ο προϊστάμενός τους. Τέτοιες προσπάθειες προκαλούν βδελυγμία και αποτροπιασμό. Ωστόσο, φανερώνουν και το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας ολόκληρος κομματικός μηχανισμός, ο οποίος καταλαβαίνει ότι καταρρέει και επιχειρεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του πριν πνεύσει τον επιθανάτιο ρόγχο, δηλαδή να απολέσει την εξουσία.
Ευτυχώς για την κυπριακή κοινωνία, οι πολίτες δεν είναι τόσο άβουλοι πια όπως τους θέλουν οι κομματικές ηγεσίες. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ευθύνες για την τραγωδία, αλλά και για το ότι ο Χριστόφιας είναι ακόμα στην εξουσία, φέρει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και η εγκαθιδρυθείσα υπ’ αυτού κομματοκρατία. Ντροπή και αίσχος σε όσους χρησιμοποιούν τους νεκρούς και τους συγγενείς τους με σκοπό το κομματικό όφελος! Έχουν ήδη καταδικαστεί σε αιώνια καταφρόνια.

**** το γκεμπελικό δημοσίευμα
«Υψηλή φιλοξενούμενη του κ. Πόλυ»
06 Αυγούστου 2012
Αχ.
Πληροφορίες μας φέρουν την κ. Μαρία Ιωαννίδου χήρα του διοικητή της ναυτικής βάσης στο Μαρί Ιωαννίδη να ήταν την εβδομάδα που πέρασε υψηλή φιλοξενούμενη του δικηγόρου κ. Πόλυ Πολυβίου στο Λονδίνο.
Η εν λόγω κυρία σύμφωνα με άλλες πηγές είναι ανάμεσα στους προτείνοντες την υποψηφιότητα του Νίκου Χρυσάνθου Αναστασιάδη για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Καλά κρασιά και οι σκοπιμότητες άρχισαν να δένουν όπως το γλυκό του καρπουζιού.

www.efylakas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: