Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η φαυλότητα διαχέεται

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.
Πρόκειται για μία φυλετική κληρονομιά η οποία έλκει την καταγωγή της από την εποχή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας!
Μας το είπε ο Αριστοφάνης για τους «Πολίτες» και μας το είπε και ο Δημοσθένης καταγγέλλοντας τους πολιτικούς ότι έκαναν έργα και πλούτιζαν σε βάρος των άλλων (Γ΄ Ολυνθιακός)
Πρόκειται για ένα φυλετικό γεγονός, το οποίο ανέδειξα σε πολλά κείμενά μου (βλ. π.χ. «Η διαχρονικότητα της διαφθοράς και ο Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων» - Εισήγηση στο Διεθνές Συμπόσιο το οποίο έγινε τον Ιούνιο του 2002 στο Μυστρά με οργανωτή τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Πληθωνικών και Βυζαντινών Μελετών «Για τον Πλήθωνα και την εποχή του» - βλ. επίσης: «Η φαυλότητα ως στοιχείο της πολιτικής» (στα «Πολιτικά Θέματα», της 25/12/1992 –«Η πολιτική εξαχρείωση και ο κοινωνικός εκμαυλισμός» (στα «Π.Θ.» της 25/7/1993) – «Η αιτία του εκμαυλισμού»(στα «Π.Θ.» της 23/2/2002) -  «Η διαφθορά, το «πόθεν έσχες» και η συμπεριφορά του λαού» (στα «Π.Θ.» της 2/2/2001) – «Η διαφθορά στην αυτοδιοίκηση» (στα «Π.Θ.» της 1/11/2002 – «Αυτόν τον σάπιο λαό ποιος θα τον αγοράσει;» (στα «Π.Θ.» της 1/10/2003) – «Δικαιοσύνη και διαφθορά» - «Σχέσεις εξουσίας – πολίτη» (στα «Π.Θ.» της 31/1/2003).
Ανατρέχω στα παλιά μου κείμενα και ανατριχιάζω από τις πτυχές της διαφθοράς και της αρπαχτής σ’ όλους τους θεσμούς της ελληνικής κοινωνίας. Μπόχα, μπόχα, μπόχα! Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης «ζει στους βόθρους» και οι πάντες σφυρίζουν αδιάφορα! Κι όταν δηλώνεις αγανακτισμένος και ταπεινωμένος σε αποκαλούν ηθικολόγο ή γραφικό. Πρόστυχοι. Μολύνατε τα πάντα και τους πάντες. Θα ήθελα να κάνω παντόφλες από το δέρμα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: