Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Απαγόρευσαν σε Αλβανό δημοσιογράφο να εισέλθει στη χώρα μας!


Απαγόρευσαν σε Αλβανό δημοσιογράφο να εισέλθει στη χώρα μας!
Ήθελε να έρθεις στη χώρα μας για ένα ρεπορτάζ! Μάταια όμως...
Η ελληνική αστυνομίασταμάτησε τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Top Channel» Μαρίν Μέμα (Marin Mema) στο μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου Σαγιάδας στη Θεσπρωτία με τη δικαιολογία ότι ήταν χαρακτηρισμένος ως ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας, γράφoυν τα Αλβανικά ΜΜΕ.
Το γεγονός επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, από τον ίδιο το δημοσιογράφο, Μαρίν Μέμα (Marin Mema) ο οποίος ενημερώθηκε απ' τις Ελληνικές Αρχές πως του αφαιρείτε εφ' όρου ζωής το δικαίωμα να ξανα διασχίσει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διασχίσει τα αλβανο-ελληνικά σύνορα.
Το μέτρο ελήφθη εναντίον του δημοσιογράφου έπειτα από το ρεπορτάζ για τους Τσάμηδες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Μέμα στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel στο πλαίσιο της εκπομπής «Η άλλη Αλβανία» (Shqipëria Tjetër). Η εν λόγω εκπομπή είναι αφιερωμένη στο αλβανικό εθνικό ζήτημα, και μεταδίδει θέματα σχετικά με την κληρονομιά των Τσάμηδων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Μαργαρίτι (Margelliç) αλλά και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.
Τα αλβανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως την ίδια στάση τήρησαν οι ελληνικές αρχές πριν από λίγους μήνες και εναντίον των δικαστών που εξέδωσαν ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο Ομόνοιας Κορυτσάς, Ναούμ Ντίσιο.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: